Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika
1 doboz darabolt ananászkonzerv
1,5 dl húsleveslé (jó a kockából készített is)
1 nagy doboz paradicsompüré
2-3 ek. cukor
1 ek. ecet
1 ek. szójaszósz
izlés szerint só, bors, curry-por,
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, izlés szerint sózzuk és fokhagymás fűszerkeverékkel meghintjük. Ezek után lisztbe forgatjuk. Majd kevés olajon hirtelen lesütjük. A visszamaradt olajban a csíkokra vágott hagymát, paprikát kicsit megpuhítjuk, majd hozzáadjuk az ananászdarabokat és tovább puhítjuk. Nem baj ha egy kicsit meg is pirul az ananász. Majd beleöntjük az ananászkonzerv levét és a levest, hagyjuk felforrni.
Közben összekeverjük egy tálban a paradicsompürét a cukrot a sót, borsot az ecetet a szójaszószt és a curry-port és a rotyogó zöldségekre öntjük. Összeforraljuk.. Ha nem elég sűrű akkor egy kanál étkezési keményítőt hozzá adunk.
Majd visszahelyezzük a mártásba a húsdarabokat.
Kukoricás, vagy mazsolás rizzsel nagyon jó.