2024. 12. 25. szerda

Eugénia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 497 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Csirkemell filé édes-savanyú mártással
Csirkemell filé édes-savanyú mártással

Csirkemell filé édes-savanyú mártással

Csirkemell filé édes-savanyú mártással Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika


1 doboz darabolt ananászkonzerv
1,5 dl húsleveslé (jó a kockából készített is)
1 nagy doboz paradicsompüré
2-3 ek. cukor
1 ek. ecet
1 ek. szójaszósz
izlés szerint só, bors, curry-por,

 


Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, izlés szerint sózzuk és fokhagymás fűszerkeverékkel meghintjük. Ezek után lisztbe forgatjuk. Majd kevés olajon hirtelen lesütjük. A visszamaradt olajban a csíkokra vágott hagymát, paprikát kicsit megpuhítjuk, majd hozzáadjuk az ananászdarabokat és tovább puhítjuk. Nem baj ha egy kicsit meg is pirul az ananász. Majd beleöntjük az ananászkonzerv levét és a levest, hagyjuk felforrni.
Közben összekeverjük egy tálban a paradicsompürét a cukrot a sót, borsot az ecetet a szójaszószt és a curry-port és a rotyogó zöldségekre öntjük. Összeforraljuk.. Ha nem elég sűrű akkor egy kanál étkezési keményítőt hozzá adunk.
Majd visszahelyezzük a mártásba a húsdarabokat.

Kukoricás, vagy mazsolás rizzsel nagyon jó.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés