Hozzávalók:
A tányéron lévők
sertés tarja,
csirke comb,
padlizsán,
burgonya,
fűszerek,
Elkészítés:
Divattá vált nálunk is a grillezés, amelynek az a legnagyobb előnye, hogy a háziasszonyoknak nem kell egész nap a konyhában állniuk, hanem a családdal együtt sütögetve telik az idő.
Az ízletes grill ételeknek egy titka van a jó fűszerezés, pácolás. Ha már korábban is tudjuk, hogy grillezett ételt fogunk fogyasztani hétvégén, akkor jó előre bepácolhatjuk a húsokat, de ha hirtelen döntjük el ezt, akkor a készen kapható villámpácok is kiválóak.
Páclé: A húsokat fekete borssal, mustárral kenem meg mindkét oldalán, amelyeket egy nagy lefedhető üvegtálban sorba rakok. Leöntöm olajjal amibe: babérlevél, egész bors, szegfűbors, borókabogyó, fokhagyma, vöröshagyma karikázva kerül. Három-négy napig hűtőben áll, s süthetjük. Sütés előtt minden zöldséget – padlizsán, gomba, hagyma, patisszon, sárgarépa is megforgatok ebbe a páclében, fenséges zamatot kapnak.