Hozzávalók:
40dkg darált sertés comb
Egy kisebb fej hagyma, egy nagyobb fej karfiol
15 dkg margarin, só, bors, őrölt pirospaprika, zsemlemorzsa 4 dl tejföl
Elkészítés:
A karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Töltelék:
A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és beletesszük a darált sertéscombot. Megsózzuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. Tűzálló tálat ,tepsit margarinnal kikenünk, rárétegezzük a karfioldarabok felét, sózzuk, zsemlemorzsával meghintjük, és rátesszük a darált sertéshúsból készített pörköltöt a zaftjával együtt. Rárétegezzük a karfiol másik felét, sózzuk, prézlivel megszórjuk, rátesszük kisebb darabokban a maradék margarint, és alufóliával lefedve közepes lángra, sütőbe tesszük.
Kb. fél óra múlva kivesszük, a tejfölt a tetején elsimítjuk, és alufólia nélkül még kb. fel órát sütjük. Addig kell sütni, amíg a karfiol megpuhul, és a tejföl a tetején kicsit megpirul.