2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Utazás
 • »
 • Hamarosan nyit az Utazás kiállítás és Budapest Boat Show 2023

Hamarosan nyit az Utazás kiállítás és Budapest Boat Show 2023

Február 23-26. között rendezik idén a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár lesz a középpontban.

34 ország több, mint 100 kiállítója lesz jelen az idei Utazás Kiállításon, amelyet a Hungexpo legnagyobb, A pavilonjában rendeznek február 23-26. között.

A számos desztináció közül kiemelkedik a két díszvendég, melyek közül a belföldi ezúttal a BalatonBike365- Bringázz egész évben a Balaton környékén!* A külföldi díszvendég pedig Madagaszkár**. A kiállítás kulturális díszvendége a Liget Budapest Projekt***.

Idén is az aktív turizmus, ezen belül pedig az elektromos kerékpározás lesz a fókuszban. A látogatóknak lehetőségük nyílik kipróbálni a csaknem 100 E-Bike-ot egy külön erre a célra épített 3000 négyzetméteres pályán, az E-Bike Test & Show keretein belül. A kiállításon a hazai kerékpármárkák képviselőinek szinte teljes palettája részt vesz. A tesztpálya az Utazás kiállítás teljes nyitvatartási idejében üzemel, és ingyenesen kipróbálható, a kerékpárok használatához a kiállítók bukósisakokat is biztosítanak.

Az Utazás Kiállításnak immár évek óta hagyományos programja a Blogger Találkozó, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket. Középpontban a fenntartható utazás.  Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a Járatlan Utakon Fesztiválnak, az egzotikus országok iránt érdeklődőket pedig az Afrika Expo Budapest várja, mely Közép-Kelet Európa legjelentősebb Afrika tematikus fóruma.

A lakókocsizás és lakóautózás legnagyobb hazai eseménye, a Karaván Szalon, újra az Utazás kiállításon várja a látogatókat. Az esemény évről-évre erősödik, idén már 20 kiállító 45 járművel mutatkozik be közel 2.000 négyzetméter területen.

Az Utazás Kiállításon rendezik az Egészségturizmus – fenntartható fejlődés című szakmai konferenciát, melynek moderátora dr. Szegedi Andrea turisztikai szakértő. A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban; jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható energiahatékonyságra és fejlesztésekre.

Az Utazás kiállítás nagyszínpadán idén is számos zenés-táncos előadás, illetve különböző országok bemutatói várják az érdeklődőket.

A kiállítás programjairól részletesen itt tájékozódhat.

* BalatonBike365- Bringázz egész évben a Balaton környékén
avagy: a Balaton, ahogy eddig nem ismerted

A 45. alkalommal megrendezett Utazás Kiállítás látogatói a belföldi díszvendégként bemutatkozó BalatonBike365 és partnerei közös, beach bár stílusú, interaktív elemeket is tartalmazó standján kóstolhatnak bele a hamisítatlan balatoni bringás életérzésbe.

A BalatonBike365 teljeskörű információt nyújt és szolgáltatásokat ajánl a Balatont és környékét kerékpárral felfedezni vágyók számára. A desztináció egyedülálló tájjal, az ország teljes szálláshely-kapacitásának negyedével, több száz különleges kulináris élményt ígérő vendéglátóhellyel és borászattal, fürdőkkel és strandokkal, megannyi fesztivállal, kulturális eseménnyel várja a látogatókat, egész évben.

A térséget felfedezni bringával a legnagyobb élmény – az autónál lassabban, a gyaloglásnál gyorsabban. Ezt támogatja a http://balatonbike365.hu weboldal és a BB365 mobil applikáció, melyek a Balaton turisztikai térségébe kalauzolnak bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján. A website a desztináció turisztikai értékeinek bemutatásán túl megkönnyíti az útvonaltervezést, az eligazodást és a keresést a gazdag turisztikai kínálatot alkotó szolgáltatások és vonzerők között. Az applikáció az 1000 kilométernyi kijelölt és kitáblázott kerékpáros útvonalon, a 70 különböző nehézségű tematikus túrán túl 30 kategóriában 3600 szolgáltatót és 1000 ingyenesen látogatható attrakciót ajánl, és segíti a navigációt a terepen.

A BalatonBike365 szolgáltatások körében a kitáblázott túraútvonalak mentén fedett kerékpáros pihenőhelyek, térképek, szervizoszlopok várják a bringásokat, továbbá felkészült és készséges kollégák a három kerékpáros szolgáltatóközpontban: Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen. Ezek tökéletesen felszerelt eszközparkkal, teljeskörű kerékpáros szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

A standon lehetőség lesz megismerni a térséget behálózó kerékpáros útvonalakat, szolgáltatásokat, találkozni a szolgáltató partnerekkel, interaktív verseny keretében próbára tenni biciklis tudásunkat, megismerni a BB365 kerékpáros központok által kínált szolgáltatásokat és magukat a bérlehető bicikliket. A látogatók a kiállításon próbára tehetik szerencséjüket, a nyereményjátékban résztvevőket értékes ajándékok várják, a napi ajándékok mellett főnyereményként 2 db prémium kerékpár talál gazdára.

„Nem úgy megyek, ahogy bírok, hanem ahogy akarok!” – aki nem hiszi, járjon utána: az idei Utazás Kiállítás egyik legnagyobb újdonsága az E-Bike Test&Show, ahol az érdeklődők kipróbálhatják, tesztelhetik az e-bike-okat egy külön erre a célra épített pályán. Az E-Bike Test&Show célja, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az egyre népszerűbb eszközzel.

A BalatonBike365 célja a Balaton és ezen belül a balatoni kerékpáros útvonalak és egyéb szolgáltatások promotálása és fejlesztése, ennek révén a tóparttól távolabb eső települések, szolgáltatók bekapcsolása a kerékpáros turizmus vérkeringésébe.

További információ: https://www.balatonbike365.hu/


**Madagaszkár, a kincs

A Madagaszkári Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal (ONTM) és annak Idegenforgalmi Minisztériuma által képviselt madagaszkári úti cél abban a nagy megtiszteltetésben részesül, hogy a 2023. február 23-24-25-26-án Budapesten megrendezésre kerülő Utazás kiállítás 45. kiadásának díszvendége lehet.

Madagaszkár egy 150 négyzetméteres területen felállított standdal lesz jelen ezen a kiállításon, amely gazdag dokumentációval látja el látogatóit a szigeten gyakorolható tevékenységekről. A piac szakemberei is kéznél lesznek, hogy a legjobban adaptált turisztikai ajánlatokat javasolják.

Egy népművész a szigetről az esemény során végig animálja a színpadot és a standot, ami egyben lehetőség lesz arra is, hogy kulturális és kulináris animációkon keresztül kiemeljék a madagaszkári konyha kultúráját és gazdagságát.

A Forbes magazin szerint Madagaszkár többször is az Indiai-óceán legjobb úti céljai közé tartozott, és a 2023-as évben sem szabad kihagyni.

A tömegturizmustól még mindig megőrzött kincses sziget tökéletes hely a természet élvezetére, köszönhetően a nemzeti parkokból, különleges rezervátumokból és integrált természetvédelmi területekből álló védett területeknek. Valójában a bolygó növény- és állatfajainak 5% -a csak Madagaszkáron található, ami a világ egyik fő biodiverzitási pontjává teszi.

Madagaszkár meglepetés úti cél, amelyet nem szabad kihagyni Kelet-Közép- Európa legfontosabb turisztikai eseményén.

Madagaszkár részvétele ezen a kiállításon része annak a stratégiának, amivel új piacokat hódíthat meg, beleértve Magyarországot is, amely a 2023-as év kiemelt piacai közé tartozik.

Madagaszkár számokban:

 • 1.600 km északtól délig
 • 4.800 km partvonal
 • A világ 2. legnagyobb korallzátonya
 • 6 endemikus majomkenyérfa fajta a világon létező 8-ból
 • 294 madárfaj
 • Több mint 1 000 orchidea fajta
 • Körülbelül 100 lemúrfaj

***A Liget Budapest Projekt

„A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Liget Budapest Projekt – a jubileumhoz méltóan – történetének eddigi legsikeresebb évét zárta az elmúlt esztendőben. Két, zászlóshajó vállalásunkat is teljesítettük, két, az ország kulturális és turisztikai életét évtizedekre meghatározó kulturális funkciójú landmark épülettel gazdagítottuk a nemzetet. Tavaly év elején megnyílt – a hazánkban az év emberének választott – japán Sou Fujimoto által tervezett, világszínvonalú Magyar Zene Háza, majd pedig átadhattuk a közönségnek a Néprajzi Múzeum páratlan gyűjteményének otthont adó, új épületét.  Ezzel a Magyarország történetében egyedülálló projekt megvalósításának félidejéhez értünk, melynek eredményei már jól láthatók: az említett két intézmény mellett már korábban átadtuk az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot (OMRRK), megújult a Szépművészeti Múzeum, a komáromi Csillagerőd, a Millennium Háza s természetesen maga a Liget is: új játszóterekkel, sportpályákkal, a Múzeum Mélygarázzsal, a Promenáddal, a Vakok Kertjével, a Mőcsényi Mihály Botanikus Kerttel. Az új fejlesztések népszerűsége minden korábbi várakozást felülmúlt, az elmúlt két évben csaknem ötmillió látogató vette birtokba azokat. A folytatásban pedig a Magyar Innováció Háza, a Városligeti Színház és a Pritzker-díjas japán SANAA építésziroda által jegyzett Új Nemzeti Galéria felépítésével teljeskörűen megvalósul a Liget Budapest programja, melynek köszönhetően a 21. századi módon megújult és kibővült kulturális negyed egy kiemelt helyet és vonzerőt fog biztosítani a magyar főváros számára az európai kulturális és turisztikai térképen.”

(Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója)


Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a 31. Budapest Boat Show idén 10.000 négyzetméteren, 60 kiállítóval, csaknem 100 hajóval és 70 márkával várja a látogatókat a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ G pavilonjában.

A kiállítás díszvendége a Duna, a középpontban pedig a dunai hajózási lehetőségek, ezen belül is a DUNAPP!. A hiánypótló megoldásként fejlesztett alkalmazás sokoldalú szolgáltatásaival segíti a hajósokat és a szárazföldön közlekedőket.

A kiállításra érkezők nemcsak megtekinthetik, hanem be is járhatják a motoros és elektromos hajók nagy részét, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások, ruházatok közül, és beszerezhetik a különböző vízi sportokhoz szükséges eszközöket is.

A Budapest Boat Show ezúttal is nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innováció bemutatására: ezért tizedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, amelynek köszönhetően az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen lesznek megtekinthetők.

A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó cégek mellett színes programkínálattal várja mind a szakmai mind a nagyközönséget. A színpadon szó lesz az a tengeri vitorlásoktatás kihívásairól, Rakonczay Gábor expedícióinak beszámolóiról, Kemény Dénes izgalmas történeteiről. Emellett az amatőr hajóépítők közösségének munkájába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, és Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

A kiállítás programjairól részletesen itt tájékozódhat.


Nyereményjáték az Utazáson!

Az Utazás és a Budapest Boat Show látogatói belépőjegyük mellé ezúttal is egy nyereményszelvényt kapnak. Ugyanezek a szelvények a kiállítás területén elhelyezett nyereménypontokon is elérhetők lesznek. A rajtuk szereplő kérdésekre helyesen válaszolók között nyereményeket sorsolunk ki. Az idén rekord számú felajánlás érkezett, köztük utazás, szállás és programlehetőségek.

Fődíjak

VIP HURGHADA: Kétszemélyes utazás Hurghadába: Jaz Aqua Resort, egyiptomi hotelben, 2 fő részére, 7 éjszaka, repülőjeggyel és transzferrel, all inclusive ellátással.

VIASALE: Álomutazás Tenerife szigetére: a Hovima Costa Adeje Hotelben, 2 fő részére, transzfer Tenerife szigetén a repülőtér-hotel-repülőtér között, félpanziós ellátással.

VIASALE: 2 fő részére szálláslehetőség, félpanziós ellátással Gran Canaria szigetén a Lopesan Hotelben.

LIGET: Liget élmény csomag, amely az alábbi vouchereket tartalmazza 2 fő részére: 

 • egy csésze kávé a Millennium Házában
 • 1 nap parkolás a Múzeum Mélygarázsban
 • kirándulás a komáromi Csillagerődhöz
 • látogatás a Szépművészeti Múzeumban
 • zenei utazás a Magyar Zene Házában
 • épületséta a Néprajzi Múzeumban
 • feledhetetlen budapesti panoráma ballonnal 150 méter magasból.

BALATONBIKE365: Hotel Anna Villa Balatonföldvár, 2 fő részére, 2 éjszaka, félpanziós ellátással. Elhelyezés Balatonra néző, „deluxe” szobában.

FESZTIVÁL SZIGET: Egy páros bérlet a SZIGET2023 Fesztiválra, a Gourmet Fesztiválra és a Balaton Sound-ra, valamint a Művészetek Völgye Fesztiválra 1 db páros 5 napos rugalmas bérlet.

GRUBER TRAVEL: 2 x 2 fős utalvány Four Points By Sheraton Kecskemét **** szállodában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek