2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Zsaluzia, a fényszabályozás mestere

Amikor azon gondolkozol, hogy milyen árnyékoló rendszert szereltess fel a lakásod vagy üzleted, irodád nyílászáróira, tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy a 100%-os fényzárás vagy az eredményes fényszabályozás az elsődleges cél? 

Amennyiben a fényszabályozásra esik a választásod, abban a legkiemelkedőbb teljesítményt a zsaluzia nyújtja. Ha ez mellett döntesz, akkor viszont számolnod kell azzal is, hogy míg a redőny teljesen képes kizárni a fényt, addig a zsaluzia csak 85%-ban. Ami azért nem olyan rossz arány, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem is az volt a legfontosabb cél.

Mi is az a zsaluzia?

Bár egyre inkább elterjedtek ezek a modern árnyékoló rendszerek, mégis sokan vannak, akik még mindig nem ismerik a zsaluziát, ami tulajdonképpen nem más, mint a mai reluxa korszerű kültéri változata, és a Topredőny kínálatában is megtalálható.

Részletes aprólékossággal állítható be az rajta, hogy milyen szögben és mennyiségben jusson be az ablakon a napfény. A zsaluzia mozgatása a belső térből történik, hajtókaros vagy motoros megoldással forgathatók és húzhatók fel a lamellák.

A forgatható lamellák lehetővé teszik, hogy félárnyékot hozzunk létre és közben a betolakodó tekinteteket is kizárjuk az otthonunkból. Emellett mi magunk tökéletesen kiláthatunk az ablakon, nem vagyunk a külvilágtól elzárva.

A zsaluzia lamellái

A zsaluzia peremezett lamellái kialakításuk szerint C, S vagy Z alakúak lehetnek, ettől függ a fény beszűrődésének a mennyisége. Az alapmodell a C alakú, amelynek a legkisebb mértékű a fényzáródása és ez a legkevésbé ellenálló a széllel szemben is.

A hang- és hőszigetelése is kedvezőbb az S típusnak, illetve minden szempontból valamivel jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a C formájú lamella.

A csúcskategóriát a Z alakú lamella képviseli, ennek a leghatékonyabb a fényzáródási képessége, a legmagasabb a hang- és zajszigetelése, illetve a legpontosabb az illeszkedése. A legek sora azonban itt sem ér véget, hiszen bár mindegyik mutatós darab, a Z alakú lamellának a legízlésesebb a megjelenése is. /X/

A zsaluzia praktikus tulajdonságai

Mivel a zsaluziának teljesen leengedett állapotban sem zárnak 100%-osan a lamellái, ezért ebben az esetben is tudunk szellőztetni. Emiatt viszont a hőszigetelő hatása is csekélyebb mértékű.

A szélek alakos peremezése és a felület alakra profilozása adja a lamella merevségét. A zsaluzia minden egyes alkatrésze kitűnően ellenáll az időjárás viszontagságainak. Szélesebb nyílászárón is alkalmazható lehet, mivel a széltörő képessége nagyon magas.

A Topredőny kínálatában beszerezhető zsaluzia mellé rendelhető extra felszerelések közé tartozik a rádiós vezérlés, a szélérzékelő, a napfény érzékelő és az intelligens épületvezérlés is. Ez utóbbi alkalmazásával a nagyobb épületek fűtési és hűtési költségei jelentősen csökkenthetők.

A zsaluzia modern megjelenése és különböző színekben kapható változatai lehetővé teszik, hogy ne csak hasznos, hanem esztétikus árnyékolója legyen bármely családi háznak, irodának vagy ipari épületnek is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…