2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Mit kell tudni az okostelefonok üvegfóliáiról?

Ahogy az okostelefonok, iPhone-ok észrevétlenül részévé váltak mindennapi életünknek, úgy ismertük meg a használatukhoz kapcsolódó tudnivalókat és lettünk mi magunk is egyre okosabbak. Ma már tudjuk, hogy a telefonjainkat védeni kell a karcolások, ütések ellen üvegfóliával, tokkal.

Akár már kisebb méretű szennyeződések, porcicák is okozhatnak sérüléseket a telefonon, hogy eleinte észre sem vesszük, csak ha már nagyobb a baj. Érdemes megelőzni ezeket a károkat, legelőször is egy minőségi üvegfóliával!

 

Leggyakoribb sérülések

 

Tisztában kell lennünk azzal, hogy ha táskában, retikülben hordjuk a telefont, akkor nagyobb eséllyel és hamarabb lesz rajta karcolás. Hozzáverődhet a lakás-, az autókulcs, felsértheti egy hullámcsat, bármi, amelynek hegyes az oldala, vége. És akkor még nem beszéltünk arról, ha leesik magasról a telefon.

 

Műanyag vagy üvegfólia?

 

A fóliákat is utolérte már a tömegtermelés, így könnyen csapdába eshetünk, és silány minőségű fóliát vásárolunk. Ennek elkerülésére érdemes megnézni a HelloCase webáruház iPhone üvegfóliáinak választékát.

 

A HelloCase kifejezetten iPhone termékekhez forgalmaz kiegészítőket, úgy mint telefontokokat, üvegfóliákat, óraszíjakat magas minőségben.

 

A műanyag fóliával szemben az üvegfólia nem púposodik fel, nem válik el a telefontól, nem karcolódik. Amikor az üvegfóliát könnyedén és egyszerűen felteszik a telefonodra, akkor azt egy ragasztóréteggel együtt helyezik fel, amely így hőállóbb lesz, ellenállóbb a becsapódásokkal és a zsíros szennyeződésekkel szemben.

 

Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy a felhelyezéskor por- és szennyeződésmentes legyen a felület, csak így nyújthat maximális védelmet az üvegfólia.

 

Mi történik akkor, ha eltörik?

 

Nem kell attól tartani, hogy a telefon is eltörik. Az üvegfólia berepedezése vagy törése esetén az alatta lévő felület sértetlen marad, csak az üvegfólia lesz “pókhálószerű”. A ragasztóréteg megvédi a felületet, érintetlen marad.

 

Az üvegfólia képezi a második részét a telefonodnak. Ha a telefonodra költesz, megéri erre is, hiszen véded ezáltal. Igaz, hogy nem egy-kétezer forint, mint a műanyag fólia, de hidd el, hogy érdemes rá költeni, megéri az árát és megúszod vele a telefonod cseréjét.

 

Mi alapján válasszunk üvegfóliát?

 

Nem is gondolnánk, de az üvegfóliának is vannak minőségi jelzései. Az egyik a “H” betű, amely az üvegfóliák keménységére utal. Pl. a “9H” érték már igen magas keménységet jelöl, azt már nagyon nehéz lenne megkarcolni.

 

A “D” betű a dimenzió szóra utal. A 2D-s változat a síkfóliát jelöli, de léteznek már 6D-s típusok is. Napjainkban a legtöbb a 3D-s változatból fogy.

 

Az üvegfóliát is hamisítják, így vigyázz, honnan rendeled. Érdemes egy külön iPhone telefonokhoz szakosodott webáruházat választani és onnan beszerezni az üvegfóliát is. Ilyen a HelloCase webáruház is, ahonnan más hasznos kiegészítőket is rendelhetsz. Amennyiben kérdésed lenne, bátran keresd a cég munkatársait!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…