2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Joó István: Hatalmas a kiállítói érdeklődés a Planet Budapest 2021 Expo iránt

Joó István: Hatalmas a kiállítói érdeklődés a Planet Budapest 2021 Expo iránt

Az előzetes várakozásnál is több, közel 180 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozó szakkiállításán – tájékoztatott az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, a rendezvény kormánybiztosa a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdai közleményében.

Joó István szerint a kiállítók száma és összetétele alapján kijelenthető, hogy Közép-Európa legnagyobb környezetipari szakkiállítása kezdődik november 29-én a Planet 2021 keretében, hiszen a V4 országokból közel 180 kis-, közepes és nagyvállalat, startup, szakmai szervezet és oktatási intézmény vonultatja fel legújabb innovációit, találmányait. Olyan kulcsfontosságú területek szereplői mutatkoznak be, mint a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a közlekedés, az energia, vagy éppen az élelmiszertermelés.

A kiállítók között számos olyan innovatív cég képviselteti magát egyedülálló termékekkel, amelyek a lakosság számára is elérthetők, és segítik a fenntarthatóságot mindennapjainkban, mint például a néhány deciliter vízzel történő autómosás, élelmiszerpazarlást csökkentő applikáció, beltéri növénytermesztés, illetve komposztálás – tette hozzá.

Az említett innovációkon felül olyan ipari megoldások is bemutatkoznak, mint például a teljesen automatizált, szén-dioxid-semleges intelligens mezőgazdasági termelő egység, a talajok párolgási vízveszteségét csökkentő mezőgazdasági anyag, a tiszta energiát termelő és újrahasznosító napelemes térburkolat, vagy a vezeték nélküli, indukciós töltést támogató e-roller töltőállomás – hangsúlyozta a KKM helyettes államtitkára.

A szakkiállítás mindenki számára ingyenesen látogatható az esemény honlapján azonban előzetesen regisztrálni szükséges. Belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges – olvasható a közleményben. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek