2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

A nagy méretű dómkamerák haszna 

A nagy méretű dómkamerák a segítségünkre lehetnek abban, hogy veszélyekkel teli világunkban érdemben is tehessünk a biztonságunk érdekében. Lássuk, halljuk azt, ami az ajtón kívül történik, és megtegyük a szükséges lépéseket, ha kell.

A nagy méretű dómkamerák ideális választást jelenthetnek Önnek is

A Riasztobolt.hu nagy méretű dómkamerái visszafogott esztétikai jellemzőkkel rendelkeznek, de a tudásuk kiemelkedően sokoldalú. Ez a visszafogottság nem gond, hiszen nem kell ahhoz feltűnőnek lenniük, hogy a funkciójukat ellássák. Szintén ez vonatkozik a kompakt méretű IP-kamerákra is, amelyek szintén hozzájárulnak a védelemhez, csak egy másik kategóriát képviselnek.

A nagy méretű dómkamerák felszerelhetőek a mennyezetre vagy az oldalfalra is, bizonyos körülmények között kifejezetten az oldalfali konzol ajánlott. A dómkamera optimális választás lehet akkor, ha 30 méternél távolabbi éjszakai felvételekre nincs szükségünk. A masszív kivitelezésnek köszönhetően strapabíróak, sokféle műszaki jellemzővel és felbontásban kaphatóak.

A kamerák csoportosítása

A műszaki cikkek folyamatosan változó, fejlődő világában nem könnyű eligazodni – így van ez a kamerák terén is. Egy azonban biztos: alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen kamerát választunk, mert később sokba kerülhet a lecserélése. Alapvető szempont, hogy mindig a megfigyelési területnek és a látási, valamint a fényviszonyoknak a figyelembevételével válasszunk.

Működés szempontjából háromféle kameratípus van:

 • Analóg kamerák
 • HD-TVI és AnalógHD kamerák
 • IP kamerák

Alak és rögzítési mód szerint is lehet csoportosítani őket:

 • Box kamerák: klasszikus kialakítású, közepes vagy kis méretű, jellemzően téglalap alakú kamerák. A legelterjedtebb típus volt.
 • Dómkamerák: nevüket a formájukról kapták.
 • Speed dómkamerák: kinézetre hasonlítanak a dómkamerákhoz, különbségüket a tudásuk adja.
 • Kompakt kamerák fix optikával: általános megfigyelési feladatokra ajánlott használni.
 • Rejtett kamerák: nagyon kis méretű kamerák, amelyeket tetszés szerinti tárgyakba rejtve helyezhetünk el.
 • Infra panel IR kamerák: nevük az éjjellátási képességükre utal.
 • Foscam-fi9821wIP kamerák: már önmagukban is egy komplett megfigyelőrendszernek minősülnek.
 • HD-TVI és AHD kamerák: a képalkotást a rögzítőegység biztosítja.

A dómkamerák jellemzői

A nagy méretű dómkamerák igen széles körben elterjedt kameratípusnak számítanak, sokféle változatban elérhetők: fix, állítható fókuszú és zoom távolsággal, jellemzően előre telepített objektívekkel. Az éjjellátás szempontjából is több változatuk kapható, elérhetőek vandálbiztos kivitelben is. A speed dómkamerák tudása még fejlettebb, hiszen távolról irányítva forgathatóak, dönthetőek, képesek a pontosabb zoomolásra, sőt képesek egy előre programozott útvonalon is pásztázni.

A dómkamerákat alkalmazhatjuk családi házaknál, irodáknál, üzleteknél, raktáraknál, telephelyeknél – bárhol, ahol egy biztos megfigyelőeszközre van szükségünk. Alkalmazza Ön is és tartsa szemmel az értékeit!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek