2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • A blokknyomtató használata hatékonyabbá teszi a munkát 

A blokknyomtató használata hatékonyabbá teszi a munkát 

A blokknyomtató használatának számos előnye van. Ez egy olyan eszköz, amivel egyszerűen, gyorsan nyomtathat bizonylatokat. Segítségével elfelejtheti a számlák, átvételi elismervények, nyugták, szállítólevelek kézzel történő kiállítását.

Blokknyomtatóval minden könnyebben megy

A cimke-nyomtato.hu kínálatában elérhető blokknyomtató, amit a köznyelvben számlanyomtatónak is neveznek, nagyon hatékony megoldást garantál Önnek is. A számlázási folyamatok sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé válnak ezen eszköz alkalmazásával. Előnyeit kamatoztathatja a kereskedelemben, a vendéglátóiparban, a közlekedésben, de akár az irodai, illetve a hivatali felhasználása sem kizárt.

A blokknyomtatónak több típusa is létezik, ahogy a piacon beszerezhető készülékek csoportosításának is. Egyik ilyen csoportosítási szempont, hogy milyen nyomtatási elven működik az eszköz. Ennek alapján a következő típusokat különböztetjük meg:

– Mátrix blokknyomtató.

Hasonlóan működik az asztali tintasugaras nyomtatókhoz, ugyanis tűk segítségével pici tintacseppeket juttat a papírra. Viszonylag kevesebbe kerül a beszerzése, de magasabb a fenntartási költsége, mint a hőpapíros blokknyomtatónak, tekintettel arra, hogy a festéket és a papírt is cserélni kell.

Előnye, hogy dupla nyomatot is képes készíteni, ami lehetővé teszi, hogy egyszerűsített számlát is adhasson a vevőknek. Egy dologra azonban figyelnie kell a használata során: a kiadott bizonylat nem bírja a nedvességet, elmosódik rajta a tinta.

– Direkt termal (vagy más néven hőpapíros) blokknyomtató.

Ez a készülék egy termo papírra nyomtat, ami hő hatására színeződik el. Az ára magasabb, viszont a befektetett pénz bőven megtérül, mert alacsonyak a fenntartási költségei, csak termo papírt kell hozzá beszereznie.

Érdemes azonban itt is figyelembe venni a felhasználás körülményeit, mert a kiadott bizonylat a túl nagy hőt nem viseli jól, így például konyhán nem érdemes alkalmazni.

Az asztali blokknyomtató

A felhasználás körülményei tehát nagymértékben befolyásolhatják azt, hogy Önnek melyik lesz a legideálisabb választás. Ahogy a körülmények azt is meghatározzák, hogy a blokknyomtató asztali vagy hordozható változatát érdemes beszereznie.

Az asztali blokknyomtató akkor lesz a legoptimálisabb, ha azt javarészt éttermi, irodai, kereskedelmi felhasználásra szánja. Megbízható, gyors, strapabíró és masszív eszköz, amely óriási segítséget jelent majd a bizonylatolási feladatok elvégzésében. Egyszerűen működtethető, a kellékanyagok cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Mivel beépített vágóval rendelkezik, ezért a használata kényelmes. Lényeges, hogy a blokknyomtató öntapadó etikett címke nyomtatásra alkalmatlan, mert nincs olyan érzékelője, ami ehhez szükséges.

A mobil blokknyomtató

A hordozható blokknyomtató akkor lesz a legjobb választás, ha Önnek fontos a mobilitás: ilyen például a raktári árukiadás vagy a helyszíni értékesítés. Mérete és súlya lehetővé teszi, hogy akár egész nap magánál tartsa.

Bármelyik blokknyomtatóra is esik a választása, használatával Önnél is hatékonyabbá válik a munka./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek