2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Századszor a Madáchban a József és a színes, szélesvásznú álomkabát

Századszor a Madáchban a József és a színes, szélesvásznú álomkabát

Századszor a Madáchban a József és a színes, szélesvásznú álomkabátSzázadszor tűzi műsorára Andrew Lloyd Webber József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicaljének másfél éve bemutatott változatát vasárnap a budapesti Madách Színház. Mint Kósa Melinda, a teátrum sajtófőnöke elmondta, az ószövetségi történetet feldolgozó zenés darabot 2008. május 31-én mutatták be, a produkciót azóta csaknem 80 ezer néző tekintette meg. „Ez azt jelenti, hogy soha nem volt még eladatlan hely az előadásra” – tette hozzá. Lloyd Webber musicaljét a Madách a magas előadásszám miatt hármas szereposztásban játssza, a jubileumi, századik estén azonban a darab fináléjában, az úgynevezett Megamixben mindhárom szereposztás színre lép.

A darab a testvérei által eladott, de hitének köszönhetően minden nehézséget legyőző fiú bibliai történetét dolgozza fel. A mű üzenete elsősorban az: „ha az embernek hatalma van, akkor legyen ereje a megbocsátáshoz is” – mondta el korábban az MTI-nek az előadás rendezője, Szirtes Tamás.

A Madách Színház először 1991-ben mutatta be Andrew Lloyd Webber musicaljét, a jelenleg futó produkció azonban számos elemben különbözik a korábbi színreviteltől: a brit szerző az új hangszerelés mellett egy friss számot is írt a darabba, de változtak a jelmezek, a díszletek és rendezés hangsúlyai is.

A telt házzal futó új produkciót a Universal Music lemezen is kiadta, a 2008-ban megjelent albumon többek között Serbán Attila, Gesztesi Károly, Gallusz Nikolett, Gáspár Laci, Ladinek Judit és Szente Vajk hallható. Mint Kósa Melinda elárulta, a jövő héten a Madách Színház szeptemberben bemutatott másik sikerdarabja, a Spamalot hanganyaga is megjelenik lemezen.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek