2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Tovább egyszerűsíti agrárszabályozását az EU

Tovább egyszerűsíti agrárszabályozását az EU

Tovább egyszerűsíti agrárszabályozását az EUTovábbi egyszerűsítésre készül az Európai Unió agrárszabályozásában az Európai Bizottság egy Brüsszelben pénteken kiadott közleménye szerint. A testület – az uniós jogszabálydzsungel leépítését célzó brüsszeli törekvések jegyében – 39 ponton tervez változtatást a szabályokon, az egyszerűsítési javaslatokat az uniós tagállamok közösen nyújtották be a bizottsághoz. „Fontos, hogy az európai termelőket, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben, ne korlátozzák szükségtelenül bonyolult szabályok és adminisztratív terhek” – mondta Mariann Fischer Boel mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos a közlemény szerint.

Ugyancsak pénteken tette közzé a bizottság a leginkább rászoruló személyek megsegítését célzó jövő évi élelmiszer-elosztási tervet. A program keretében mindenekelőtt a mezőgazdasági termelőknél felhalmozódott élelmiszer-felesleget osztják szét a tagországokban a rászorulók között.

Jövőre összesen 1,7 millió tonnányi gabonafélét, cukrot, vajat és tejport osztanak el a programban részt vevő 19 tagállamban. Magyarországon mintegy 100 ezer tonna gabonaféle és 2 ezer tonnányi cukor jut erre a célra.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek