2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
Galériák éjszakája a fővárosban

Galériák éjszakája a fővárosban

Galériák éjszakája a fővárosbanHuszonhárom fővárosi kortárs magángaléria részvételével rendezik meg először a Galériák éjszakáját szombaton, a Budapest Art Fair elnevezésű kiállításhoz és vásárhoz kapcsolódva. A Budapest Art Fairnek helyet adó Műcsarnok közlése szerint a kezdeményezés célja a helyi galériák bemutatkozása, a figyelem felkeltése a kortárs művészet iránt, valamint a kereskedelmi magángalériák népszerűsítése elsősorban a hazai, de a Budapest Art Fair programjaira látogató külföldi vendégek körében is.

Budapesten ma csaknem 30 kortárs galéria működik, amelyek jelentős részt vállalnak a hazai kortárs művészet népszerűsítésében és a művészek karrierjének hosszú távú építésében. A nemzetközi vásárokon jelenleg a hazai magángalériák töltik be a leghatékonyabb szerepet a magyar kortárs művészek nemzetközi képviseletében – mutatnak rá a közleményben.

A hagyományteremtő szándékkal újtára indított Galériák éjszakája keretében a közönség szombaton 18-tól 22 óráig is megtekintheti az acb Galéria, az A.P.A.! Galéria, a Boulevard & Brezsnyev Galéria, a BUMBUM, a Deák Erika Galéria, a Faur Zsófia-Ráday Galéria, a Friss Galéria, a Godot Galéria, az Inda Galéria, a K.A.S. Galéria, a Kisterem Galéria, a Memoart Galéria, a Molnár Ani Galéria, a Mono Galéria, a Mucius Galéria, a Galéria Neon, a Nextart Galéria, a Stoll’art Galéria, a Spiritusz Galéria, a Várfok Galéria – Várfok Terem, a Várfok Galéria – XO Terem, a Videospace Budapest Galéria és a Viltin Galéria kínálatát.

A Múzeumok éjszakájához, a Műgyűjtők éjszakájához és a FalkArt programjaihoz hasonlóan a Galériák éjszakáját is szeretnék rendszeresen megrendezni.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…