2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Ünnepi fények a Diósgyőri várban

A vasárnapi gyertyagyújtásokon a Diósgyőri vár is ünnepi ruhát ölt, és fényeivel is jelzi a karácsony közeledtét. A jellegzetes négysaroktornyú vár az adventi koszorút jelképezi majd a várakozás időszakában és hétről hétre újabb torony kap fényeffektekkel gazdagított díszkivilágítást.

Az adventi készülődés talán legkülönlegesebb pillanatai a Diósgyőri várban a vasárnapi gyertyagyújtások lesznek, mivel az ünnepi koszorút követően a Diósgyőri vár is fénybe borul, jelezve a karácsony közeledtét. A fények felkapcsolását megelőzően énekkel, muzsikával és ünnepi gondolatokkal várják az érdeklődőket 17 órakor az Alsó várudvaron. Az első vasárnapon a Miskolc- Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda, a másodikon a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, a harmadikon az Erkel Ferenc Zeneiskola, december 18-án pedig a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola segíti műsorával a hangolódást az ünnepekre.
Szombaton középkori betűvetéssel várják a látogatókat, amelyen megismerkedhetnek az iniciálék történetével és kipróbálhatják kézügyességüket a középkori írásjelek formázásában. Vasárnap a gyertyagyújtás mellett történelmi előadásokat is meghallgathatnak a Lovagteremben. 11 órai kezdettel Kőhalom, most vár áll ott…a várromtól a várrekonstrukcióig címmel, 15 órai kezdettel pedig Középkor asztala címmel Dr. Lovász Emese régész tart előadást a Diósgyőri vár műemléktörténetéről, valamint a középkori konyha és étkezési szokások sajátosságairól.
Az Alsó várudvar programjai ingyenesen, míg a Felső várudvar programjai várbelépővel látogathatóak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A XXI. Nemzetközti-Magyar Fotószalon díjazott fotóinak kiállítása. Kiállító fotósok: Babos Attila, Balázs - Fülöp Emese, Barakonyi Károly, Bárdos Ta…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum