2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Ünnepi fények a Diósgyőri várban

A vasárnapi gyertyagyújtásokon a Diósgyőri vár is ünnepi ruhát ölt, és fényeivel is jelzi a karácsony közeledtét. A jellegzetes négysaroktornyú vár az adventi koszorút jelképezi majd a várakozás időszakában és hétről hétre újabb torony kap fényeffektekkel gazdagított díszkivilágítást.

Az adventi készülődés talán legkülönlegesebb pillanatai a Diósgyőri várban a vasárnapi gyertyagyújtások lesznek, mivel az ünnepi koszorút követően a Diósgyőri vár is fénybe borul, jelezve a karácsony közeledtét. A fények felkapcsolását megelőzően énekkel, muzsikával és ünnepi gondolatokkal várják az érdeklődőket 17 órakor az Alsó várudvaron. Az első vasárnapon a Miskolc- Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda, a másodikon a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, a harmadikon az Erkel Ferenc Zeneiskola, december 18-án pedig a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola segíti műsorával a hangolódást az ünnepekre.
Szombaton középkori betűvetéssel várják a látogatókat, amelyen megismerkedhetnek az iniciálék történetével és kipróbálhatják kézügyességüket a középkori írásjelek formázásában. Vasárnap a gyertyagyújtás mellett történelmi előadásokat is meghallgathatnak a Lovagteremben. 11 órai kezdettel Kőhalom, most vár áll ott…a várromtól a várrekonstrukcióig címmel, 15 órai kezdettel pedig Középkor asztala címmel Dr. Lovász Emese régész tart előadást a Diósgyőri vár műemléktörténetéről, valamint a középkori konyha és étkezési szokások sajátosságairól.
Az Alsó várudvar programjai ingyenesen, míg a Felső várudvar programjai várbelépővel látogathatóak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A KÍSÉRTETMENYASSZONY
2024. április 18. 19.30 Pesti Vigadó Izgalmas arra gondolni, hogy a nagy zeneszerzőknek is akadnak felfedezésre váró műveik. Dvořák, az Újvilág-szim…
STÚDIÓ K SZÍNHÁZ K – MINT KONTROLL traumaköltészet BEMUTATÓ: 2024. ÁPRILIS 17. Azért jó lenne tudni, mire ülsz be, nem? Hogy mire számíts. Mit…

További cikkek