2021. 09. 27. hétfő

Adalbert
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

DK: Fel kell számolni a nők elleni erőszakot!

Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi világnapja. Magyarországon jelenleg több, mint 200 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai és/vagy szexuális erőszaknak van kitéve, továbbá minden héten meghal egy nő kifejezetten bántalmazás miatt.
A Fideszben bizonyára csak a „vak komondor napjaként” tartják számon november 25-ét, hiszen a kormány évek óta nem tett semmit a magyar nők védelmében. A „megerőszakolják az asszonyainkat” szólamokkal riogató Orbán-kormány még arra sem volt képes, hogy érvényesítse az Isztambuli Egyezményt a magyar jogrendszerben, holott épp ez kéne ahhoz, hogy hosszú időre börtönbe kerüljenek a nők elleni erőszakot elkövetők.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány elvi támogatást nyújt a magyar nők elleni erőszakhoz azzal, hogy nem ratifikálja az Isztambuli Egyezményt. A DK az Orbán-kormány megbuktatása után zéró toleranciát fog hirdetni a magyar nőket és anyákat bántalmazók ellen. Egyetlen monokli vagy törött állkapocs sem maradhat majd következmények nélkül.

Vadai Ágnes
Alelnök
Országgyűlési képviselő
DK

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum