2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
MISKOLCI FÖLDALATTI

MISKOLCI FÖLDALATTI

MISKOLCI FÖLDALATTIA Miskolci Monmartre Művészeti Fesztivál keretén belül: MISKOLCI FÖLDALATTI (Képzőművészet, zene, performansz és egyéb vizuális és hangeffektusok miskolci underground művészektől.

Szervezők: Nagy Szilvia, Bánki Ákos, Kishonthy Zsolt, MissionArt Galéria, M. Ica)

A miskolci Monmartre fesztivál nemrég még csak diák rendezvényként jegyezte magát, mára jelentősen kiszélesedett a résztvevők és szereplők köre. Immár három éve, hogy a képzőművészeti, alternatív zenei, és az ehhez kapcsolódó más vizuális megnyilvánulások egy önálló blokkban szerepelnek a Fesztivál keretein belül. Két éve Eklektika Szálló, tavaly Forint, idén pedig Miskolci Földalatti lesz a művészeti programsorozat neve.

Az elmúlt években főleg fiatal, pályakezdő művészeket hívtunk és mutattunk be főleg Budapestről, akik örömmel jöttek és nagy számban vettek részt a képzőművészeti szekcióban. Mellettük zenei vetítések, táncelőadások és performanszok kísérték a kiállításokat.

Ez évben a Miskolci Földalatti elnevezés alatt szintén több művészeti ág és műfaj bemutatóit látjuk majd, a kiállítások és performanszok mellett titkos utcaszínház, elektromos és élő zenei programok, irodalmi estek rendezvényeit élvezhetjük késő délutántól késő estig.

A programok több helyszínen zajlanak majd:

-Széchenyi István u. 15-17, a volt CD butik
Itt a Miskolci Földalatti című kiállításon a Renegát Projekt tagjai mutatják be képzőművészeti alkotásaikat. A kiállítók egyike sem hivatásos művész, az nem szakmájuk, viszont hivatásként gyakorolják, hiszen életüket átjárja és kitölti a művészet és annak gyakorlása. A Revolutio nevű folyóirathoz kapcsolódó tagok a legkülönfélébb műfajban és technikával dolgoznak, fotók és printek mellett látunk olajképeket, óriási méretű kartonrajzokat és mozgatható grafittiket is. Résztvevők: Szaniboy (Neomaci), Rohadék, Saine, Kátya, Blaze, (A kiállítás június 21-ig látható)
A megnyitó estéjén, június 11-én, a fenti kiállítás ürügyén, és annak helyszínén kerül sor arra a kerekasztal beszélgetésre, amelyben arra keressük a választ, hogy létezik-e underground képzőművészet napjainkban. Meghívottak: Frazon Zsófia, Sugár János, feLugossy László, Zemlényi Attila, k.kabai lóránt

-MissionArt Galéria, Széchenyi István u. 14
A galériában a 80-as évek miskolci irodalmi undergroundjának egyik jeles alakja, k.kabai lóránd képzőművészeti munkáit láthatjuk, talán kevesen tudják, hogy versírói és szerkesztői tevékenysége mellett folyamatosan képeket is alkot.

-Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum udvara, Rákóczi Ház
Zenei programok, koncertek, vetítések, esténként: Partycontrol, Bront, Ritmiklift, Selekta Jahmaica

-A Miskolci Nemzeti Színház és a Művészetek Háza előtt
Esténként az Ingyenműtárgy nonprofit online galéria tagjai ajándékoznak majd ingyen műalkotásokat a színházlátogató közönségnek, megpróbálván kedvet csinálni a kortárs képzőművészethez is.

Programok:

Június 11. csütörtök

18 óra: A Miskolci földalatti című kiállítás megnyitója. Széchenyi István u. 15-17 (volt CD butik) Közreműködik a Renegát Projekt. Szaniboy (Neomaci), Rohadék, Saine, Kátya, Blaze, Kovács Károly (A kiállítás június 21-ig látható)

18. 30.: Rajzok messziről. k.kabai lóránt művei a MissionArt Galériában, Széchenyi István u. 14. (A kiállítás június 21-ig látható)

19 óra: Van-e ma underground képzőművészet? Kerekasztal beszélgetés. Résztvevők: Frazon Zsófia, Sugár János, feLugossy László, Zemlényi Attila, k.kabai lóránt. Helyszín: a volt CD butik, Széchenyi I. u. 15-17 Este: Antikoldus

21 óra: Partycontrol, zene és vetítés a Miskolci Galéria udvarán (Rákóczi u. 2.)és a CD Butikban

Június 12. péntek

16 óra: „LAPJAINK”, Miskolc, Eger, Nyíregyháza, Pozsony, Salgótarján, Sárospatak városokban működő irodalmi folyóiratok szakmai- és közönségtalálkozója a MŰÚT szervezésében. Miskolci Galéria udvara.

17.30 óra: Ingyenműtárgy a Művészetek Háza előtt

19 óra: Performansz, kkabai lóránt, CD Butik

19.30 óra: Ingyenműtárgy a Miskolci Nemzeti Színház előtt

20 órától: Zene: Selekta Jahmaica, vetítés: Partycontrol közreműködése esténként a CD butikban, és koncertek után a Miskolci Galéria udvarában Este: Antikoldus

21 óra: Bront zenekar koncertje. Miskolci Galéria udvara

Június 13. szombat

16 óra: Tortúra. Performansz, Béki István, Cd Butik előtt

17.30 óra: Ingyenműtárgy a Miskolci Nemzeti Színház előtt

19 óra: A ROHAM folyóirat bemutatkozó estje, Miskolci Galéria udvara Este: Antikoldus

20 órától: Partycontrol közreműködése esténként a CD butikban, és koncertek után a Miskolci Galéria udvarában

21 óra: Ritmiklift zenekar koncertje. Miskolci Galéria udvara

 

 

MISKOLCI FÖLDALATTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek