2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Adjanak kosarat a tolvajoknak! (B-A-Z. MRFK)

Adjanak kosarat a tolvajoknak! (B-A-Z. MRFK)

Adjanak kosarat a tolvajoknak! (B-A-Z. MRFK)A megoldás sokszor benne van a történetben. A Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből kiemelt esetek jól mutatják, hogy a figyelem és a megelőzés megóvhatja értékeinket!

A napokban történt Miskolc belvárosában, az a bűncselekmény, amikor egy miskolci nő bőven megrakott kosarát cipelte hazafelé. A különféle élelmiszerek tetején, a háziasszony pénztárcája volt, mondhatni
kínálta magát, mint a napon érett friss paradicsom a piacon. A kínálkozó alkalmat használta ki az az egyelőre még ismeretlen tettes, aki egy könnyed mozdulattal elemelte a készpénzt és személyes iratokat tartalmazó tárcát, majd elfutott.
A Miskolci Rendőrkapitányság visszaélés okirattal vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Megoldó kulcs: Pénz- és irattárcát és egyéb értékeket célszerű a ruházat zárható helyén tárolni, például belső zseb, ennek hiányában a megrakott kosár vagy szatyor alja is megfelelőbb rejtekhelynek számít.

Szép kert, lezárt ingatlan
A kiskertek amennyi örömöt, annyi bosszúságot is okozhatnak, persze csak akkor, ha tárva-nyitva maradnak a ház nyílászárói. A párhuzamra egy pár nappal ezelőtt Abaújkéren történt bűncselekmény világít rá. Egy 79 éves idős nő házának kertjében dolgozott, s észre sem vette, hogy ez idő alatt meglopták. Lakásának ajtaja ugyanis nem volt bezárva, így azon keresztül gond nélkül be tudott menni az eleddig még ismeretlen lekövető, aki a sértett pénztárcáját vitte magával.
Az Encsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.

Megoldó kulcs: Ha kertet rendezne ne kerteljen bezárni az ingatlanok nyílászáróit. A kulcsra zárt ajtók és ablakok ugyanis hatásos védelmet nyújtanak a besurranó tolvajokkal szemben!

Veszélyeztetett száradó ruhák
Miskolcon történt, hogy egy emeletes bérház földszintjén lakó sértett frissen kimosott és száradó ruháit kitette az erkélyre. A gondosan kiteregetett ruháknak, többek között nadrágnak, kosztümnek, tréning felsőnek, ingeknek, fehérneműnek lábakélt, és nem a szél fújta el őket.
A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben.

Megoldó kulcs: A földszinten lévő lakások erkélyeire, ablakaira tanácsos védőrácsot szereltetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…