2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Adjanak kosarat a tolvajoknak! (B-A-Z. MRFK)

Adjanak kosarat a tolvajoknak! (B-A-Z. MRFK)

Adjanak kosarat a tolvajoknak! (B-A-Z. MRFK)A megoldás sokszor benne van a történetben. A Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből kiemelt esetek jól mutatják, hogy a figyelem és a megelőzés megóvhatja értékeinket!

A napokban történt Miskolc belvárosában, az a bűncselekmény, amikor egy miskolci nő bőven megrakott kosarát cipelte hazafelé. A különféle élelmiszerek tetején, a háziasszony pénztárcája volt, mondhatni
kínálta magát, mint a napon érett friss paradicsom a piacon. A kínálkozó alkalmat használta ki az az egyelőre még ismeretlen tettes, aki egy könnyed mozdulattal elemelte a készpénzt és személyes iratokat tartalmazó tárcát, majd elfutott.
A Miskolci Rendőrkapitányság visszaélés okirattal vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Megoldó kulcs: Pénz- és irattárcát és egyéb értékeket célszerű a ruházat zárható helyén tárolni, például belső zseb, ennek hiányában a megrakott kosár vagy szatyor alja is megfelelőbb rejtekhelynek számít.

Szép kert, lezárt ingatlan
A kiskertek amennyi örömöt, annyi bosszúságot is okozhatnak, persze csak akkor, ha tárva-nyitva maradnak a ház nyílászárói. A párhuzamra egy pár nappal ezelőtt Abaújkéren történt bűncselekmény világít rá. Egy 79 éves idős nő házának kertjében dolgozott, s észre sem vette, hogy ez idő alatt meglopták. Lakásának ajtaja ugyanis nem volt bezárva, így azon keresztül gond nélkül be tudott menni az eleddig még ismeretlen lekövető, aki a sértett pénztárcáját vitte magával.
Az Encsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.

Megoldó kulcs: Ha kertet rendezne ne kerteljen bezárni az ingatlanok nyílászáróit. A kulcsra zárt ajtók és ablakok ugyanis hatásos védelmet nyújtanak a besurranó tolvajokkal szemben!

Veszélyeztetett száradó ruhák
Miskolcon történt, hogy egy emeletes bérház földszintjén lakó sértett frissen kimosott és száradó ruháit kitette az erkélyre. A gondosan kiteregetett ruháknak, többek között nadrágnak, kosztümnek, tréning felsőnek, ingeknek, fehérneműnek lábakélt, és nem a szél fújta el őket.
A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben.

Megoldó kulcs: A földszinten lévő lakások erkélyeire, ablakaira tanácsos védőrácsot szereltetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…