2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Miskolci Galéria hírei

2010. szeptember 21. kedd, 17 óra – Rákóczi-ház
KULTURÁLIS BOLYONGÓ (Ahasvérus) sorozat következő témája a Zsinagógaépítészet Magyarországon, melyről Szabó Tünde etnográfus tart előadást a téma iránt érdeklődőknek. Az előadás után a Jób lázadása című magyar filmet vetítik.

2010. szeptember 22. szerda – Feledy-ház

17 óra: MŰVÉSZETI SZABADEGYETEM – Műhelybeszélgetések – 4.
A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportja, a Múzsák Kertje Alapítvány és a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum folytatja az előző években elkezdett és sikeresen megrendezett előadásokból és beszélgetésekből álló sorozatát a város művészetek iránt érdeklődő közönségének, egyetemistáinak és középiskolásainak.
A szabadegyetem első öt előadásán a városunkban élő és alkotó művészdoktorok (DLA: Doctor Liberálium Artium) és doktori aspiránsok szólnak a művészeti alkotómunkájukhoz szorosan kötődő kutatásaikról, majd városunk elismert szakemberei, szintén értékteremtő munkájukhoz kötődően tartanak előadásokat az építészetnek, a sajtónak (rádiónak, televíziónak), a vizuális művészeteknek és a kórus zenének az emberi kommunikációban betöltött értékmegőrző, értékközvetítő szerepéről.
A sorozat első témája: Káosz és rend a művészetben
Előadó: Borgó György Csaba DLA festőművész
Az est házigazdája: Dr. Dobrik István művészettörténész

18 óra: ARTTÉR
Harmadik évadába lép a beszélgetéssorozat, amely ezúttal a Művészeti Szabadegyetemhez szorosabban kapcsolódva, annak némely előadásaira reagál témáival és időben is közvetlenül azokra fűzi fel. Művészeket, építészeket, újságírókat, költőket, írókat, értelmiségieket – kreatív alkotókat várunk minden korosztályból az Arttérbe délután 6 órától egy kis szellemi felüdülésre.
Téma: A káosz
Házigazda: Czikora Ágnes televíziós szerkesztő-műsorvezető.

2010. szeptember 25. szombat, 14.00 óra – Rákóczi-ház
„KÖLYÖKSZIGET” – múzeumi játszóház
A foglalkozáson a Mihály-napi pásztor-ünneppel, népszokásokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, a program 4-12 éves korig ajánlott.
Belépődíj: 300 Ft, kísérőknek ingyenes

„EGSZER VOLT – ÁLMODTAM, HOL NEM VOLT – RAJZOLTAM”
Horváth Márta báb- és díszlettervező, illusztrátor kiállítása október 8-áig tekinthető meg a Színháztörténeti és Színészmúzeumban.
Az európai népmese irodalom darabjai elevenednek meg az alkotóművész, illusztrátor kiállításán, akinek és animációs tervei segítségével klasszikus meséink izgalmait élheti át a látogató. A tárlathoz gyermekfoglalkozás is kapcsolódik játékkal, filmnézéssel, bábkészítéssel.
(Megtekinthető: keddtől szombatig 9 – 17 óra között, bejelentkezés a gyermekfoglalkozásokra a 06-30/660-9299-es telefonszámon lehet.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…