2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A Hétszínvarázs Foltvarró Kör kiállítása az Ady Endre Művelődési Házban

Megnyitó: 2015. november 28. 10.00 óra
A kiállítás ingyenesen megtekinthető december 4-ig hétköznapokon 9.00-18.00 óráig

A Hétszínvarázs Foltvarró Kör 1999-ben alakult a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban Surányi Melinda vezetésével. A kezdetek a tanulás és ismerkedés jegyében teltek el. Tagjaik megismerték a foltvarrás technikai alapjait, irányzatait a legfrissebb külföldi szakirodalom segítségével.
A csoport a kezdetektől tagja a Magyar Foltvarró Körnek. Dolányi Anna a foltvarrás magyarországi alapítója rendszeresen tartott előadást a kiállítások alkalmával rendezett konferenciákon. Az eltelt 16 évben minden évben legalább egy, de néha két nagyszabású kiállítással jelentkezett a csoport. Szakmai továbbképzésen, szakmai tábort is több alkalommal rendeztek Bükkszentkereszten, ahol az ország legkiválóbb szakemberei ismertették a foltvarrás tudományát. A Hétszínvarázs Foltvarró Kör mai napig jó kapcsolatot ápol a megyei testvér szervezetekkel, Tiszaújváros, Mezőkövesd, Ózd, Kazincbarcika csoportjaival közös kiállításokon mutatkoztak be. Országos, sőt nemzetközi kiállításokra, versenyekre is küldött a csoport anyagot. Küldtünk és kaptunk csodálatos foltvarró anyagokat a tengeren túlról Kanadából és az USA-ból is. A csoport az Ady Művelődési Házban az évek során több alkalommal rendezett bemutatóval és árusítással egybekötött egynapos konferenciát.
Surányi Melinda családi okok miatt kivált a csoportból, 2012-től Prohászkáné Varga Erzsébet vezetésével működik tovább. Jelen kiállítás is bizonyítja, hogy nem történt törés a csoport életében, továbbra is eredményesen működik. A Foltvarró Kör a kezdetektől fogva munkáival több csoportot támogatott. A Rácz Ádám úti Fogyatékkal Élők részére egy 100.000.- Ft-ot érő franciaágy terítőt árvereztek el, melynek árából bútort vásároltak az ott lakó gyermekek részére. A diósgyőri lakásotthon gyermekei részére 60 db csodálatosnál csodálatosabb ágyterítőt készítettek. Több ízben támogatták a Miskolci Állatsegítő Alapítványt. Miskolc város nevezetességei című munkájuk az Ady Endre művelődési Házban folyamatosan megtekinthető.

A  Foltvarró Kör tagjai:
Prohászkáné Varga Erzsébet csoportvezető, Bakó Judit, Hódi Béláné, Jekab Endréné, Kisfalvi Attiláné, Markó Zoltánné, Nyilas Izabella, Székely Klára, Tomkó-Ádám Ottóné

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum