2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Végső búcsút vettek Michael Jacksontól Los Angelesben

Végső búcsút vettek Michael Jacksontól Los Angelesben

Végső búcsút vettek Michael Jacksontól Los AngelesbenRajongók ezrei és világsztárok vettek végső búcsút Michael Jacksontól kedden a Los Angelesben rendezett nyilvános gyászszertartáson; Amerikában és világszerte milliók követhették az eseményt az élő tévéközvetítéseken és az internetes portálokon. A család és a közvetlen barátok félórás, zárt körű ceremónián búcsúztatta helyi idő szerint reggel Michael Jacksontól a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben, majd két órával később elkezdődött a nyilvános gyászszertartás a Staples Centerben. A sporteseményeknek és koncerteknek otthont adó arénában – ahol a popsztár heteken át készült nagy visszatérésére, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatára – csaknem 20 ezer ember gyűlt össze.

A szertartást az Egyesült Államok mintegy 50 mozijában élőben közvetítik Los Angelestől a kansasi Topekán át a fővárosig, Washington D.C.-ig. A szertartás elején Smokey Robinson énekes mondott rövid beszédet és olvasott fel gondolatokat a popsztár barátaitól, többek között Diana Rosstól és Nelson Mandelától. A volt dél-afrikai elnök közeli barátjának, óriásnak, a zeneipar legendájának nevezte az egykori popsztárt. A zenés megemlékezésen olyan világsztárok léptek fel és emlékeztek az énekesre, mint Mariah Carey, Jennifer Hudson, Lionel Richie és Stevie Wonder.

Magic Johnson kosárlabdázó a világ legnagyobb előadójának nevezte, egy másik kosaras sztár, Kobe Bryant Jackson humanitárius tevékenységére hívta fel a figyelmet. Mariah Carey és Trey Lorenz Jackson gyerekkori zenekara, a Jackson 5 egyik balladáját (I’ll Be There) adta elő. Brooke Shields könnyeivel küszködve idézte fel Jacksonhoz fűződő barátságát. Az emlékbeszédek és fellépések között Jackson-számokat játszottak be.

A megemlékezésre a Staples Centerbe a temetőből átszállították Jackson vörös rózsákkal borított aranyozott koporsóját, amelyet a színpad közepén ravataloztak fel.

Az 50 éves korában június 25-én hirtelen meghalt énekes búcsúztatásán nem vett részt volt felesége, két idősebb gyerekének anyja, Debbie Rowe. Ügyvéde közölte: az ellene irányuló médiatámadások egyértelművé tették, hogy jelenléte csak zavaró tényező lenne a rendezvényen.

Az utóbbi napokban rajongók ezrei látogattak el Michael Jackson csillagához a hírességek sétányán Hollywoodban, Neverland birtoka bejáratánál pedig virágokból, üdvözlő lapokból és játékokból rögtönzött kegyhelyet emeltek neki.

/MTI/

Végső búcsút vettek Michael Jacksontól Los Angelesben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek