2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Táplálékok a túléléshez

A brit Bear Grylls bizonyára sokak által ismert író, kalandor és médiaszemélyiség. Gryll, a brit hadsereg különleges egységénél szolgált évekig és már fiatalon több rekordot felállított. Kalandjaiból népszerű könyvek születtek. A Született túlélő: túlélési technikák a föld legveszélyesebb helyein című könyve, a Sunday Times toptízes bestseller listájára került, emellett Grylls már több népszerű tévésorozat műsorvezetőjeként tevékenykedett. Az Extrém ételek című könyve olyan útmutató a túléléshez, melyet mindenkinek olvasni kellene – azoknak pedig, akik a veszélyes élet szerelmesei, egyenesen kötelező.

Grylls könyve útmutató a vadonban való túléléshez. Az Extrém ételek kiváló leírásokkal szolgál, arról hogy miket és hogyan lehet elfogyasztani, ha az életünk múlik rajta. Sokan meg fognak lepődni vagy akár elszörnyedni a leírtak miatt, ám ha az ember az életben maradásáért küzd, sok mindenre képes. Grylls könyve hasznos tanácsokkal szolgál a veszélyes növények és állatok felismerését illetően is, így az Extrém ételekben leírtakat akár a hétköznapi életben is hasznosíthatjuk.

E könyv nem csupán leleményes étkezési tanácsokkal látja el ínyenc olvasóit, hanem egyéb túléléshez fontos tippekkel is szolgál; többek között eligazít az állatok nyomon követésének és csapdába ejtésének fortélyaival kapcsolatban. Grylls nem csupán a különböző állatok elkészítési módjait taglalja, hanem a tartósításukra is kitér, így írása rendkívül sokoldalú és átfogó.

Az Extrém ételek fokozatosan vezeti be olvasóit az életben maradáshoz szükséges praktikák világába. A szerző, gondolatait a túrára való felkészüléssel kezdi, majd a vadon termő növényekkel kapcsolatos tanácsokkal látja el olvasóit, kitérve a gombákra és a halászatra is. A következő témában a vadállatok elejtéséé és az ahhoz való felkészülésé a főszerep, végezetül pedig Grylls kitér a rovarok, hüllők és kétéltűek fogyasztásának lehetőségeire.

Grylls útmutatója gyakorlati hasznosságú lesz a kalandvágyók és túraimádók számára, és érdekességekkel szolgál majd az otthonülőknek is. Még akkor is megnyugtató, magabiztos tudást nyújtanak a könyvben leírtak, ha sosem lesz szüksége az olvasónak a Grylls által bemutatott praktikák alkalmazására. Az Extrém ételek érdekességekkel és információval szolgál, és mindenképpen eddig nem ismert ételelkészítési tippekkel, melyeket még azok sem tudnak, akik kívülről fújják Jamie Oliver összes szakácskönyvének tartalmát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek