2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

Mit jelent a boldogság?

Sacheri az Ilyen a boldogság című regénye egy szívmelengető olvasmány a boldogság kereséséről. Az író neve bizonyára már sokak számára ismert, hiszen az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok az ő regényéből készült.

Sacheri különösen népszerű Spanyolországban és hazájában, Argentínában, ahol regényei sorra az olvasási listák élére törnek. A szerző jelentőségét támasztja alá, hogy munkásságát az egyik legrangosabb spanyol irodalmi díjjal, az Alfaguarával ismerték el.

A regény cselekménye szerint a 14 éves Sofia édesanyja meghal. A lány, mivel nincs kihez mennie, egy nap beállít Lucashoz, az addig soha nem látott édesapjához. Lucasnak fogalma sem volt, hogy van egy lánya; ha mindez nem lenne elég, a férfinek egy felesége is van, aki nem fogadja kitörő lelkesedéssel a hírt. Lucasnak meg kell tanulnia azt, hogy hogyan legyen jó apa; egy rögös, kihívásokkal teli út áll előtte, melynek kezdetébe nyer betekintést az olvasó, mi több, a regény során arra is választ kap, hogy mi is történt pontosan a kislány anyjával.

Az Ilyen a boldogság nem egy pörgős, akciódús regény; lassan bontakozik ki, a cselekménye is meglehetősen egyszerű; az olvasót fokozatosan ragadják magukkal a szerethető szereplők és a megható történet. Sacheri regénye olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyeken mindannyian tűnődünk: hogyan találhatjuk meg a boldogságot? Az Ilyen a boldogság két ember hétköznapi küzdelmeit, összecsiszolódását mutatja be mesteri módon. A két főszereplő meglehetősen különböző, ennek ellenére kölcsönösen jó hatással vannak egymásra; Sofia hirtelen válik felnőtté, tanúi lehetünk a tinédzserkori vívódásainak, míg Lucas meglehetősen távolságtartó, megfontolt.

A regény magyar kiadásának rendkívül találó a borítója: egy kislány az esőben, kezében egy nagy piros esernyővel. Ez egyszerre ábrázolja a magányt, a szomorúságot, a küzdelmet és a reményt. Amint kinyitjuk a regényt láthatjuk, hogy az számos, nem túl hosszú fejezetre van felosztva. Ez sokak számára megkönnyítheti az olvasást, hiszen nem kell fájó szívvel, egy-egy fejezet közepénél megszakítani az olvasást, amikor nincs olyan nagyon sok idő olvasásra. Így több részletben, kisebb lélegzetvételekkel olvashatunk, feltéve, ha egyáltalán néhány órára is képesek leszünk félretenni a regényt; ez valószínűleg sokak számára gondot okoz majd.

Az Ilyen egy boldogságot élvezni fogják mindazok, akik egy szerethető, szórakoztató, érzelmekkel teli, mégsem csöpögős történetre vágynak. Sacheri regénye játszi könnyedséggel láncolja magához az olvasókat, így nem árt felkészülni arra, hogy annak, aki egyszer kezébe veszi a regényt, nehezére fog esni majd letenni azt. Az Ilyen a boldogság mellett a Szemekbe zárt titkok jelent meg hazánkban, így mindazoknak, akik megkedvelték Sacherit és kedvet kaptak a szerző egy másik regényének elolvasásához, nem kell sokáig keresgélniük

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…