2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Még egy jó könyv a kívánság listára

Penny Vincenzi az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb írója; már tizenöt regénye vált bestsellerré. Vincenzi írói karrierjét újságíróként kezdte; eleinte a Mirrornál, Timesnál, Daily Mailnél és a Cosmopolitannél dolgozott, és csak később kezdett a regényírásba. Néhány év leforgása alatt, már több mint hétmillió eladott példánynál jártak a regényei, így nem csoda, hogy Vincenzi a regényírás egyik koronázatlan királynőjévé vált.

A történet központjában a Farrell család áll; Athina és Cornelius Farrell kozmetikai céget alapítottak 1953-ban. Vállalkozásuk a legsikeresebb időszakban hatalmas népszerűségnek örvendett, és a Farrellek számos hírességet tudhattak kozmetikai termékeik felhasználói között. Az évek során azonban a hírnév megkopott, és a vállalkozásnak pénzügyi gondokkal kellett szembenéznie. Bianca Bailey a sikeres üzletasszony az üzlet újbóli felvirágoztatásának, nyereségessé tételének céljából kerül a céghez. Ám az együttműködés nem zökkenőmentes, hiszen Athina és Bianca nem elég, hogy semmiben nem értenek egyet, de egy hatalmi harc veszi kezdetét közöttük.

Aki ismeri a szerző könyveit, az tudja, hogy a regényei nem a rövid délutáni olvasmány kategóriába esnek; ez mégse jelent problémát, hiszen Vincenzi értékes tartalommal tölti meg a kis híján ezer oldalas regényét, így olvasója nem le akarja tudni az olvasását, hanem örül, hogy még milyen sok időt tölthet el az írónő alkotta képzeletvilágban. Vincenzi karakterei alaposan kidolgozottak, és meghatározott helyük van a cselekményben. Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, de az biztos, hogy nem fogják az olvasókat hidegen hagyni.

A regény rendkívül sokoldalú, így nem csak az üzleti ügyekről, hanem többek között a múltbéli titkokról és a családi életről is sokat megtudhatunk. Ezek, és még számos érdekes aspektus kombinációja sikeres receptet jelent a figyelemmegtartáshoz. A cselekmény több nagyvárosban játszódik, így az olvasó ellátogathat New Yorkba, Párizsba, Sydneybe és Dubaiba is. Ez különösen kellemes felüdülést jelent, hiszen az egyes városok hangulatvilágát könnyen átérezheti az olvasó is.

A Szépséges örökség egy fordulatos regény, mely még az utolsó pillanatokban is képes meglepetést okozni az olvasóknak. Vincenzi e könyvével ismét megmutatja, hogy milyen kellemes is lehet az olvasási élmény. Regénye meg fogja örvendeztetni mindazokat, akik szeretnek elmerülni egy-egy könyv világában és nem bánják, ha az izgalmas cselekmény lassan bontakozik ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek