2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Az élvezetes élet

Martina Cole számos regény szerzője, köztük tizenhat kivételes népszerűségnek örvendő regény, melyek nem csupán a bestsellerlisták élére törtek, hanem fontos díjakhoz is hozzásegítették Cole-t.

Aki már tartott kezében néhány Cole-könyvet, azt tudja, hogy a szerző előszeretettel ír thrillereket, továbbá a bűnözők gyakran előforduló karakterek regényeiben. A tehetséges Cole ezúttal a Bailey gengsztercsalád életébe enged bepillantást. Bűn, árulás, cserbenhagyás, erőszak; e szavakkal lehetne leginkább leírni a regény leghevesebb érzelmeit.

Az életnek vitathatatlanul izgalmas az alapcselekménye. A Bailey-testvérek, Peter és Daniel gengszterek, és annak ellenére, hogy természetük különbözik, abban mindketten egyetértenek, hogy be akarják vésni nevüket a nagykönyvbe. Amikor fiaik is csatlakoznak hozzájuk, úgy tűnik, hogy megállíthatatlanok; a londoni East End legveszedelmesebb bűnbandájává válnak. Amikor Lena Baileynek lánya születik, úgy dönt, hogy megóvja gyermekét, Taniát a gengszterek sötét világától, ám egy tragédia után minden megváltozik…

Cole könnyen magához láncolja olvasóit a gördülékeny stílusával; az olvasók könnyen és szinte önmaguk számára is észrevétlenül merülhetnek el a Bailey család történetében, és mire ráeszmélnek, hogy mi történik, már képtelenek lesznek letenni a regényt. A karakterek kidolgozottsága alapos, továbbá fontos megjegyezni, hogy Cole bizonyos karakterei sokat fejlődnek és változnak.

A regény cselekménye a 90-es években indul, majd Cole visszaröpíti olvasóit a 70-es évekbe, hogy teljessé válhasson a Bailey testvérekről és a családjukról alkotott kép. Daniel forrófejű, és sokszor meggondolatlanul cselekszik, míg testvére, Peter jóval megfontoltabb, ám sokszor hasonlóan brutális, mint Daniel. Cole története elmeséli, hogyan tört a Bailey család bűnözőként a csúcsra, és hogy milyen árat fizetett ezért. A bűncselekmények és brutalitás ellenére megfigyelhető, hogy mennyire példaértékű a lojalitás és összetartás a Bailey családon belül, így belopakodik egy kis moralitás az alapvetően immorális család hétköznapjaiba.

Az életet mindazok élvezni fogják, akik szeretnének többet megtudni a bűnözők kegyetlen világáról. Cole jó néhány meglepetést tartogat olvasói számára, így Az élet egy igazán izgalmas könyvvé válik. Mivel cselekménye meglehetősen komplex, ezért igényel némi figyelmet olvasása során, ám ez senkit ne ijesszen meg, hiszen Cole zseniális szerző, aki észrevétlenül teszi rabjává olvasóit, így sorainak olvasása nem megerőltető, hanem kellemes és felüdítő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek