2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Koncertes, kézműves, könyves készülődés

Koncertek, beszélgetések segítik, hogy lélekben is készüljünk az ünnepre, kézműves alkalmak, hogy saját kezünkkel, szeretteinkkel együtt készítsünk díszeket, ajándékokat. Minderre remek, ingyenes alkalmak kínálkoznak Miskolc könyvtáraiban!

Advent idején több, az ünnepre készülődő koncertet is rendeznek a miskolci városi könyvtárban, és különböző zenei stílusú alkalmak között választhatnak az érdeklődők. December 9-én, szerdán délután 3 órakor a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtárban a Fráter Kórus ad adventi hangversenyt Regős Zsolt vezényletével. Ünnepi hangulatú dalokkal várnak minden korosztályt – ahogy Orosz Gábor és barátai is ugyanakkor, a Csabai kapui Kaffka Margit Könyvtárban. A szintén ismert miskolci formáció karácsonyváró megzenésített verseket ad elő ez alkalommal. Másnap, december 10-én, csütörtökön délután fél 5-től pedig a „városi-népi kamarazenét” játszó Mintha zenekar teremt olyan hangulatot a Szabó Lőrinc Könyvtárban, mintha már ünnep lenne.
Nem zenével, hanem gondolattal, de az adventre hangol ugyanabban az időben Koleszár András előadása is a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban. A bölcsesség szeretete című előadássorozat ezen alkalmának címe: „Olyan szemünk legyen”. A II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban pedig mesével készülődhetnek a gyerekek: 11-én, pénteken délután 4 órától Cintányér kalandjaiban vehetnek részt, majd Illés Adrienn és Ocsenás Gábor Karácsony a Varázserdőben című könyvéből hangoznak el részletek a Gyermekkönyvtárban.

Foltokból csodás díszek

Ha még hiányzik dísz az asztalról, a fáról, ajándék a fa alól – vagy éppen egy kis együtt töltött idő ahhoz, hogy ráérezzünk a karácsony közeledtére, akkor kézműveskedjünk a könyvtárban! Sőt, akár meg is lehet nyerni a fa alá valót, hiszen a könyvtár decemberi akciójában két tabletet sorsolnak ki azok között, akik még 21-éig, párban – ismerőssel, rokonnal, baráttal együtt – iratkoznak be.
A foltvarrás mesterei maradék textilből varázsolnak, ennek tanúi lehetünk, sőt néhány trükköt is elleshetünk december 9-én, szerdán délután 2–5 óra között az avasi Móra Ferenc Könyvtárban, ahol a közös varrás, díszek készítése után kiállítás is nyílik az Avasi Patchwork Klub tagjainak horgolt díszeiből. Hasonló tematikával várja az ügyes kezű felnőtteket és gyerekeket a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban a Csodás Ujjak Foltvarró Klub. Az ő munkáikból december 10-én, csütörtökön délután 5 órakor nyílik kiállítás, míg 12-én, szombaton délelőtt 10 órától karácsonyi díszek és könyvjelzők készülhetnek a klub vezetője, Domonkos Lajosné irányítása mellett.

Kézműveskedés minden korosztálynak
Az egyetlen nőnevű miskolci könyvtárban, a Kaffka Margitban nagy hagyománya van a virágkötészetnek. December 16-án, szerdán délután 4 órakor adventi, karácsonyi virágdíszek készülnek ott Balla Annamária virágkötő vezetésével. Előző nap, kedden délután 2 órakor a Tompa Mihály Könyvtár teremt lehetőséget a kreatív készülődésre: karácsonyi díszek készítésére.
Számos, kifejezetten családi programmal is készülnek a könyvtárak. 9-én, szerda délután 2 órától Advent: a várakozás csodái címmel tartanak verses, mesés, zenehallgatós, kézműveskedős foglalkozást iskolásoknak a Tompában, 15-én, kedden délután 2 órától, Mikulástól karácsonyig című foglalkozásra a Móra várja a gyerekeket. A diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtárban az anyukák kreativitását segítik kibontakozni olya módon, hogy december18-án, pénteken délelőtt 10 órától felügyeletet biztosítanak a kicsiknek, míg anyukájuk karácsonyi dekorációt készít. Végezetül 19-én, szombaton délelőtt 9–12 óra között hópelyhes fejtörőkkel, Mikulás-bingóval, ünnepi kézműveskedéssel várja a családokat a Petőfi Sándor Könyvtár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek