2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

KSE-bortány fideszes és MSZP-s érintettséggel

A Jobbik botrányosnak tartja, hogy immár szinte naponta derülnek ki fideszesekről újabb és újabb korrupciógyanús ügyek. Egy hete a balmazújvárosi korrupció borzolja a kedélyeket: még most sem tudni, hogy Tiba István fideszes országgyűlési képviselő vajon zsebre-e tette a közel 5 millió forintot, vagy netán fideszes feketekasszába került-e az összeg. Majd Gál Péter fideszes agrárállamtitkárról derült ki, hogy frissen alakult, ám mindössze 100 ezer forint forgalmú cégét stafírozták ki 3 millió forinttal.

Tegnap a Kecskeméti Sport Egyesület Kft. gazdálkodásában talált törvénysértések okán emelt vádat az ügyészség többek közt a Fidesz volt kecskeméti elnöke, frakcióvezetője ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A vádirat szerint a számlagyárszerűen működő bűncselekményt a volt fideszes politikus, marketingigazgató felbujtására és közreműködésével követték el.

Hogy a XX. század pártjai által alkotott Fidesz–MSZP korrupciókoalíció milyen olajozottan működött, bizonyítja, hogy a számlagyár egyik beszámlázó cégének a vezetői a szegedi MSZP-s képviselőnek, Tóth Károlynak lánya és veje.

A Jobbik szerint a társaságiadó-kedvezmény által biztosított sporttámogatások átláthatatlanok, ahogyan az európai uniós beruházásokhoz kötődő visszaélések is a legnagyobb korrupciós mezőt jelentik Magyarországon. Általános gyakorlat a túlszámlázás, a pénzek visszaosztására megvannak a bejáratott módszerek, melyeket a közvélemény sejt, de nem tud, csak annyiban érzékel, hogy politikusokhoz közel álló családtagok, barátok hirtelen meggazdagodnak.

A Jobbik a Fideszt leváltva ezt a gyakorlatot mind a sporttámogatási finanszírozás, mind az európai uniós támogatások felhasználása tekintetében meg fogja változtatni. Be fogjuk zárni a politikai korrupcióban fellelhető kiskapukat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek