2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Ismét van magyar nyertes a Montreux-i Jazz Fesztiválon

Ismét van magyar nyertes a Montreux-i Jazz Fesztiválon

Ismét van magyar nyertes a Montreux-i Jazz FesztiválonA magyar Balogh Roland nyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál gitárversenyét; ikertestvére, Balogh Zoltán – egy másik magyar zenésszel, Pintér Péterrel együtt – a zongoristák között versenyez. A fesztivál honlapja szerint a gitárosok versenyében a második helyezett a japán születésű, amerikai Akira Ishiguro, a harmadik pedig az izraeli Rotem Sivan lett. A gitárosokhoz hasonlóan az énekverseny is lezárult kedden. A megmérettetésen – amelyet 2005-ben Szőke Nikoletta nyert meg – idén hármas amerikai győzelem születetett: Aubrey Logan lett az első, Stacey Carter a második, Charles Turner pedig a harmadik. A Montreux-i Jazz Fesztivál harmadik versenye, a zongoristáké a rendezvény utolsó napján, szombaton zárul.

 
A www.montreuxjazz.com internetes oldal tanúsága szerint Balogh Zoltán a csütörtöki elődöntőben, Pintér Péter pedig a pénteki elődöntőben versenyez.

A Duna Televízió szerdai közleménye szerint helyszínen forgató stábjuk jóvoltából a közönség már pénteken este hat órakor, a Duna TV híradójában ízelítőt kaphat a több mint négy évtizedes történetre visszatekintő fesztivál eseményeiből, és részleteket hallhat a Balogh Rolanddal, valamint a zsűri elnökével, a világhírű dzsesszgitáros Lee Ritenourral készült interjúból.

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek