2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Az itáliai kalandok folytatódnak

A történelmi-romantikus regények kedvelőinek bizonyára ismerősen cseng Philippa Gregory neve.

A szerző legismertebb és egyben díjnyertes regénye A másik Boleyn lány, melyből film is készült Natalie Portman és Scarlett Johansson főszereplésével. Gregory-t a brit történelmi fikció királynőjeként is emlegetik, doktori fokozatát a 18. századi angol irodalomból szerezte, regényeiben többnyire a Tudor-korszakba kalauzolja el olvasóit. Gregory ifjúsági-történelmi regénye a Viharfelhők A Sötétség rendje című sorozat második része, mely a reneszánsz kori Itáliában játszódik.

A Viharfelhőkben a Sötétség rendje című első részből megismert szereplők, Luca, Freize, Isolde és Ishraq kalandjai folytatódnak. Miközben a közelgő világvégét kutatják tovább, Dalmáciába szólítja őket egy megbízás, ahol egy csodát jövendölő látnokkal találkoznak. Luca és Freize csatlakoznak a zarándoklathoz, Isolde és Ishraq a nyomukba szegődik. A megjósolt csoda bekövetkezik, ám váratlan veszély bukkan fel a láthatáron, melynek mivoltát Luca és társai megpróbálják felderíteni…

A Viharfelhőkben Gregory ezúttal a többi történelmi regényével ellentétben nem használt valós történelmi tényeket és alakokat; karakterei teljesen fiktívek, így a megszokottnál nagyobb szabadsággal alakíthatta a cselekmény fonalát. Természetesen az írást a megszokotthoz hasonlóan kutatómunka előzte meg, ám ez azért volt szükséges, hogy Gregory minél hitelesebben visszaadhassa a korabeli Itália hangulatvilágát és jellegzetességeit.

Ahogy Gregory regényeitől megszokhattuk, a szerelmi szál ez alkalommal is elmaradhatatlan marad, ám aki azt hiszi, hogy az egész regény csupán a szerelemről szól, téved; Gregory számos izgalmat tartogat olvasói számára, így a Viharfelhők szereplői egy rejtélyre is fényt próbálnak deríteni, mi a regénybeli karakterfejlődés is említésre méltó. Gregory, habár történelmi regényeket ír, fontosnak tartja, hogy írásait könnyen közel érezhesse magához a ma embere, így a Viharfelhőkben napjainkban aktuális kérdéseket pedzeget.

A Viharfelhők egy szórakoztató ifjúsági regény, mely ajánlott mindazoknak, akik olvasták a sorozat első részét, kedvelik a történelmi regényeket, vagy esetleg más Gregory könyv kapcsán kaptak kedvet, ahhoz hogy még többet olvassanak a szerzőtől. A sorozat harmadik része 2014-ben már megjelent angolul Fool’s Gold címmel, így remélhetőleg a hazai rajongótábornak sem kell már sokat várnia a fordításra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek