2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Roy Grace újra nyomoz

A brit Peter James számos nemzetközileg ismert krimi szerzője és számtalan irodalmi díj birtokosa.

James 28 regénnyel büszkélkedhet, köztük a Roy Grace-sorozattal, mely több mint 16 millió példányban kelt el világszerte és több országban a bestseller listák élére küzdötte fel magát. A sokoldalú szerző több regényműfajban kipróbálta magát, így már írt gyerekkönyveket és kémthrillereket is a krimik mellett; regényei már 36 nyelvre kerültek lefordításra. A Szólít a halál a Roy Grace regénysorozat tizenegyedik kötete, melyben a közkedvelt nyomozó története folytatódik.

A legújabb kötetben két rejtélyes haláleset nyomába ered az ismert főfelügyelő. Jamie Ball jegyese, Logan Somerville sikolyát hallja a telefonban utoljára; a rendőrség csak a nő telefonját találja meg, Logannek hűlt helye. Aznap a városban az utat újító munkásemberek egy közel harminc éves csontvázra bukkannak. Roy Grace elhatározza, hogy fényt derít a különös esetekre, és nyomozó csapatával fokozatosan találja meg a megdöbbentő összefüggéseket…

Peter James a krimiírás koronázatlan királya. A Roy Grace-sorozata könnye elkápráztatja a műfaj kedvelőit – nem véletlenül. James ezúttal új életet lehet a népszerű sorozatába, így az olvasókat garantáltan éri néhány meglepetést. James helyleírásai továbbra is káprázatosak, így azok, akik ismerik Brighton környékét, könnyen ráismerhetnek a város egyes részeire a regény alapján. A Szólít a halál könnyen magához bilincseli olvasóját az izgalmas cselekménnyel; olvasók többek között Sandy-ről, Roy eltűnt első feleségéről is végre többet tudhatnak meg.

Roy Grace érett és tapasztalt, karaktere az olvasók számára könnyen megszerethető. A Szólít a halál egy dinamikus cselekményű, érdekes karaktereket felvonultató, könnyen olvasható regény. A sorozat kötetei hitelesek; mind alapos kutatómunka eredményei, így a rendőri eljárások részletessége könnyen kápráztatja el az olvasókat. A számos csavarnak köszönhetően az olvasó képtelen lesz letenni a Szólít a halált olvasás során, csakúgy mint a korábbi köteteket.

A Szólít a halál ajánlott minden krimi- és Roy Grace-rajongónak. James gondoskodik róla, hogy az olvasók izgatottan várják a folytatást, hiszen függővéggel fejezi be regényét. A Szólít a halál önállóan is megállja a helyét, ám nagyobb olvasási élményt nyújt azoknak, akik már olvasták a sorozat korábbi köteteit és van néhány háttérinformációjuk a regénnyel kapcsolatban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek