2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Shcönbrunn kincsei Gödöllőn

Szeptember 7-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Schönbrunn kincsei Gödöllőn című időszaki kiállítás.Az egyedülálló tárlatra közel 200, Erzsébet királynéhoz és a királyi család tagjaihoz köthető relikvia érkezett amelyek a mai naptól a nagyközönség számára is megtekinthetők!

Az ünnepélyes megnyitón részt vettek a Shönbrunn Múzeum főmunkatársai, akik sok segítséget nyújtottak a vándorkiállítás első állomásának berendezésében. Dr. Újvári Tamás, a Kastély igazgatója ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy nem csupán az egyedisége miatt fontos a kiállítás, hanem hogy a két intézmény munkatársai között elmélyüljön az eddigi jó kapcsolat, s hogy a közös munka gyümölcsözhessen. Azt pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy a gödöllői Kastély Erzsébet királyné életének nagyon fontos pontja volt, s a kiállítással egyben Erzsébet királyné halálának 125. évfordulója előtt is tisztelgünk.

A kiállítás vezető kurátorától, – Michael Wohlfart -aki a bécsi Sisi Múzeum Erzsébet királyné szakértője, megtudhatták a résztvevők, hogy az 5 teremben elhelyezett tárgyak, nem törekszenek arra, hogy a királyné életrajzát mutassák be. Témakörök közé csoportosították a kiállítást, s az is fontos volt, hogy legyenek személyes tárgyak, és magyar vonatkozásúak is. A tárgyak adományozásból, családi hagyatékból kerültek a bécsi múzeumba, de többet aukciókon szereztek be. Látható a királyné tornanadrágja, hermelin palástja a muffal, legyezői, ernyői, ruhái, teáskészlete, s a róla készült festmények is, de itt van anyósa,  Zsófia aranykarkötője is, amelyet hegyi kristályok díszítenek gyermekei hajszálaival.

 

 

 

 

Az exkluzív tárlat nem csak az igazi Sisi rajongóknak kihagyhatatlan program, hanem izgalmas, tartalmas élmény lehet a a családok számára is.

A kiállítás 2023. szeptember 8-tól 2024. január 28-ig látogatható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek