2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megjelent Tihanyi Tóth Kinga “Vedd a szavam tenyeredbe” című verses kötete

Megjelent Tihanyi Tóth Kinga “Vedd a szavam tenyeredbe” című verses kötete

A kötet érdekessége, hogy a “rajongók” akarata érvényesült, amikor a szerző magánkiadásban végül kiadta verseit. Kinga több mint három éve szórakoztatja az oldalán olvasgatókat, versekkel, írásokkal, novellákkal, és egy komplett regényt is írt egy év leforgása alatt, amit szintén részenként a privát közösségi oldalán megjelenített. 

 

Az elmúlt években számos profi irodalmi műsorba beleszerkesztették verseit, gyermekek és műkedvelő felnőttek indultak versmondó versenyeken verseivel, sőt idén tavasszal egy pedagógiai program keretében egyik versét elemezték az általános iskolások Boldogság órán. Még márvány sírfelirat is készült egyik verse részletéből. Kapott fotókat falra tett, kinyomtatott verseiről, video felvételekről. És nagyon sok visszajelzést arról, hogy az olvasók szeretnének már egy kötetet.

 

Először a rajongók megszavazták a közösségi oldalon, hogyan nézzen ki a borító, majd a címet is. Végül november elején megjelent a közös “gyermek”, amit a szerző honlapján lehet megvásárolni.

 

Tihanyi Tóth Kinga eredetileg színésznő, a Győri Nemzeti Színház tagja volt sokáig, (főbb szerepei: Charlotte Corday – Marat halála, Süni – Padlás, Mathilde – Vörös és fekete, Sandy – Grease, Natasa- Éjjeli menedékhely, Katóka –  Csókos asszony stb.). Most kapcsolat-megmentő coach-ként él. Gyermekeknek szóló 5 szereplős zenés mese színdarabjait eddig 1300 feletti számban játszotta a Tihanyi Vándorszínpad az elmúlt 24 évben.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mennyire trendi ma vért adni?
A MOME fiatal művészei tervezik a Z generáció meggyőzéséhez a plakátokat 2022.szeptember 26. –A Magyar Bankszövetség a Moholy-Nagy Művészeti Egyete…

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…