2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Egy Csipetnyi Erdély című könyv

Hiánypótló irodalmi tartalmú képeskönyvet készített Bendekffy Katalin Prima díjas, MMA ösztöndíjas énekművész, aki zenei és színházi karrierjében hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt komoly sikereket ért el. Katalin Egy Csipetnyi Erdély című könyve gyerekeknek és családoknak szól.
A könyv hat nagy egységben mutatja be az erdélyi és székely kultúra hagyomány és mondavilágát, népművészetét, balladáit, legendáit, gyermekmondókáit,a tájegységek szokásait, kézimunkáit és a tájegységekhez kapcsolódóan egy-egy hagyományos receptet. Mindezt számos fotóval színesítve. Benedekffy Katalin szerint a hiánypótló mű szerethető és rendszeresen használható lesz óvodák, iskolák, könyvtárak és családok számára egyaránt. A könyv részeként megjelenő CD melléklet a tájegységek zenei világát mutatja be, és ízelítőt ad egy-egy balladából, mondókából, versből, meséből.
„Erdélyiként, Székelyként és Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő unokahúgaként nagyon fontosak számomra a gyökereim, a kultúrám és a nemzeti összetartozásunk. Világot járt énekművészként mindig szem előtt tartottam a magyar zenei és irodalmi élet fontosságát, kultúránk ápolását, megismertetését, tovább örökítését a következő generációnak. Mindezeket szeretném eljuttatni a legtávolabbi otthonokba, és a diaszpórába egyaránt, erősítve ezzel is a nemzeti öntudatot a kulturális, nyelvi és lelki összetartozásunkat” – kezdte Katalin, akinek komoly céljai vannak a könyvvel.
„Ezzel a képes albummal szeretném, hogy az olvasók az igazi Erdélyt, Székelyföldet ismerjék meg a hagyományain, balladáin, versein, mondókáin, kultúráján keresztül. Betekintést nyerjenek az ott élő emberek lelkületébe, azt az Erdélyt lássák, amelyben én is felnőttem, és amely olyan embereket adott a világnak, mint Kányádi Sándor, Tamási Áron, Benedek Elek és még hosszan sorolhatnánk. Hiszen Erdély és Székelyföld hitet és gyökereket adott, Magyarország pedig szárnyakat, hogy megvalósulhassanak az álmaink” – tette hozzá az énekművész.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek