2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Menczer: a beruházásokért óriási verseny zajlik, de Magyarország vonzó célpont

Menczer: a beruházásokért óriási verseny zajlik, de Magyarország vonzó célpont

A beruházásokért világszinten óriási verseny zajlik, de Magyarország vonzó célpont: köszönhetően az alacsony adóknak, a politikai stabilitásnak és a szorgalmas, tehetséges magyar munkavállalóknak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: ha munka van, minden van. Az államtitkár azt mondta, hogy a baloldali kormányok 2010 előtt államcsődbe vitték az országot, a munkanélküliség pedig 11,5-12 százalékos volt, vagyis rengeteg családnak nem volt bevétele, jövedelme. Ezzel szemben az Orbán-kormány a beruházások ösztönzésével munkahelyeket teremtett, és a munkahelyeket a koronavírus alatt is megvédte, vagy ahol nem sikerült megvédeni, újakat teremtett – mutatott rá. Hangsúlyozta: a gazdaság újraindítása sikeres volt, ennek köszönhető, hogy jelenleg Magyarországon 4,7 millió ember dolgozik, ez történelmi rekord, majd 1 millióval többen dolgoznak, mint ahányan dolgoztak 2010-ben. Mint mondta, tavaly, a koronavírus ellenére a külügyminisztérium beruházásokat segítő programjainak köszönhetően 280 ezer munkahelyet sikerült megőrizni, illetve létrehozni. Az államtitkár tájékoztatása szerint az idén már 58 pozitív döntés született beruházásokról, és ezek a beruházások több mint 9 ezer új munkahelyet teremtenek majd. Kitért arra, hogy a szolgáltatóközpontok terén is nagy, 50 százalékos növekedés volt tapasztalható az elmúlt 5 évben. Friss adatok szerint 156 üzleti szolgáltatóközpont működik Magyarországon, ezek 70 ezer embernek adnak munkát jelenleg – közölte. Ennek a szektornak óriási szerepe van a magasan képzett, helyi fiatalok megtartásában és a külföldön dolgozó magyarok hazacsábításában – fűzte hozzá Menczer Tamás. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek