2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Létezik kreatív céges ajándék?

Az üzleti ajándékozás legfőbb időszaka az év vége, a karácsony. Az üzleti partnerek ilyenkor szinte kötelezően meglepik egymást, de szokás az alkalmazottakat is megajándékozni a nevezetesebb céges jubileumokon. 

Koncentrálj az év végére!

Mind a családi, baráti, mind a céges ajándékozás kiemelt szezonja a szeretet ünnepe, ami sokaknak jókora fejtörést okoz. Tanácstalanság esetén valamennyi megajándékozni kívánt személy számára segíthetnek az előre összeállított céges karácsonyi ajándékcsomagok. Amennyiben lehetőségünk van rá, érdemes már év közben összeírni egy listát az ötletekkel, ami közeli ismeretség esetén lényegesen könnyebb, mint üzleti relációban.

A céges ajándékok kapcsán rendszerint az ötlettelenség, az egyhangúság jut eszünkbe, mert sok helyen letudják ezeket az alkalmakat évről évre ugyanazokkal a semmitmondó holmikkal, vagy ami még rosszabb, logózott reklámajándékokkal. Azonban nem kell, hogy egy üzleti figyelmesség unalmas legyen, még akkor sem, ha a céges büdzsé korlátozott, hiszen az ajándékküldő cégeknél változatos összeállítások állnak rendelkezésre. Ezeket nyugodtan adhatod ajándékba anélkül, hogy ötlettelen vagy egysíkú lenne a meglepetés.

Persze a kötelező karácsonyi ajándékozáson túl is lehetnek alkalmak, amikor cégen belül, illetve a partnerek felé is kedves gesztus lehet egy meglepetés, amivel megköszönheted az együttműködést, kifejezheted a megbecsülésedet.

Mitől lesz kreatív egy céges ajándék?

A kreativitás kapcsán gyakran extra dolgokra gondolunk, olyanokra, amelyek még senki másnak nem jutottak az eszébe, pedig a szokásos céges ajándékokat megújítva is lehet ötletes meglepetéseket kitalálni. Nem kell itt többre gondolni, mint arra, hogy bármit is adunk, legyen az bor, pálinka vagy más szeszes ital, édesség, ínyencség, az prémium minőségű legyen.

Természetesen ez esetben is könnyebb dolgod van, ha jól ismered a másik felet, akár magánemberekként is váltottatok már pár szót, hiszen így fény derülhetett a hobbijaira, kedvteléseire, kicsit bepillantást nyerhettél az ízlésébe is.

Azonban a legtöbb üzleti kapcsolatban nincs ennyi információ a partnerről, így marad az, hogy nagy gondossággal választasz neki nívós, de nem túl nagy értékű ajándékot. Fantáziadús lehetőségek kínálják magukat a szokásos céges meglepetések között is, amit tovább fokozhatsz egy alkalomhoz illő ízléses, díszes csomagolással.

Hogyan adj ajándékot üzleti partnerednek?

Az illendőség úgy kívánja, hogy betartsd az ajándékozás íratlan szabályait, de legfőképp azt, hogy egy bizonyos alkalomra szóló ajándékot időben adj át és lehetőleg személyesen.

Úgy válassz, hogy ne hozd zavarba túlzottan értékes figyelmességgel a másikat, ráadásul ezek átvételét a nagyobb cégeknél belső szabályzat tiltja. Komoly baki rajta hagyni az átadott csomagon az árcédulát, így inkább mindig kétszer ellenőrizd, mielőtt kiadod a kezedből!

Kreativitásodat kiélheted az ajándék mellé adott üdvözlőkártyán, ez lehet kézzel írott vagy egyedi fényképes, csak az ötleteid szabnak ennek gátat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek