2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Miért válassz medencetakarásnak polikarbonát tetőt?

Miért válassz medencetakarásnak polikarbonát tetőt?

A hazánkban is egyre elterjedtebb kerti medencék a sok előny mellett néhány hátrányt is tartogatnak, azonban ezek nagy része egy megfelelően megválasztott medencetakarással kivédhető.

Sajnos a hazai éghajlati viszonyok között szükség van a kültéri medencék fedésére, mivel leszámítva egy rövid, igazán forró nyári időszakot, az év nagy részében a nagy napi hőingadozás negatívan befolyásolja a víz hőfokát.

A víz kihűlését szolártakaróval vagy medencetetővel tudjuk csökkenteni, de hogy melyik lesz a legjobb megoldás, és miért, illetve mi alapján válassz, arról ebben a cikkben találsz hasznos információkat.

A tartós megoldás a nyerő

Amennyiben a medence nem csupán egy tetszetős kerti elem, hanem a család és a barátok örömére, szórakoztatására épül, olyan megoldásokkal kell ellátni, amelyek növelik a használati élményt. A Poliking polikarbonát medencefedések valamennyi, a medencetakarásokkal szemben támasztott követelménynek maximálisan megfelelnek, emellett rendkívül dekoratívak is.

Valamennyi medence, még a puha vagy merevfalú típusok vizét is tisztítani szükséges, ehhez megfelelő vízforgató berendezésekre, szűrőkre és vegyszerekre van szükség. Az ideiglenes, egyszerű és olcsó megoldásokkal az a legnagyobb baj, hogy nagy szélben, esőben nem alkalmasak arra, amire készültek, és igazából nem is esztétikusak.

Ezzel szemben a korszerű medencetakarások a használat élményét kínálják egyrészt a tiszta víz, másrészt a kellemes vízhőmérséklet révén.

Biztos és hatékony

A modern polikarbonát medencetetők kényelmes használatot biztosítanak, ugyanis egy telepített sínrendszeren gördülve könnyen eltolhatók, így jó időben szabadon élvezhető a medence. Ráadásul egyes típusok zárt állapotban is lehetővé teszik a fürdést, így kevésbé jó időben is nyugodtan lubickolhatunk alattuk.

Az extra erős alumínium vázszerkezet és a viharálló kivitel biztonságot nyújt nagy szélben is, a polikarbonát átengedi a napsugarakat, stabil és szinte törhetetlen, megvédi a kisgyerekeket, háziállatokat a véletlen vízbe eséstől.

Hatékonyságáról pedig meggyőzhet számos előnye:

  • Távol tartja a szennyeződéseket.
  • Megakadályozza a víz párolgását, kihűlését.
  • Felmelegíti és melegen tartja a vizet.
  • Gátolja az algásodást.
  • Fagyásmentességet biztosít.

Minden stílusú környezetbe illik

Ízlésednek, a környezet stílusának megfelelő típusok közül, a klasszikus íves fedések mellett modern, minimalista környezetbe illő szögletes fedéseket is választhatsz. A tetők magassága is szabadon választható, a szuper alacsony és alacsony fedések nem vesznek el a kert látványából, a magas szerkezetek viszont zárt állapotban is kényelmes fürdőzést tesznek lehetővé. Szimmetrikus és aszimmetrikus, illetve azonos magasságú vagy magasított szegmensű megoldások közül válogathatsz.

A széleskörűen ismert cellás szerkezetű polikarbonát mellett létezik elegáns és modern, üvegszerű, áttetsző, víztiszta típusú is. A polikarbonát medencefedések stabil, tartós, hatékony és biztonságos megoldást kínálnak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…