2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Ünnepi készülődés a könyvtárosokkal

Az adventi időszakban decemberben 24 napon át kis videókkal járul hozzá a karácsonyi felkészülés meghittségéhez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézményben jelenleg nincsenek rendezvények, foglalkozások, de a munkatársak adventi naptárral, és más érdekességekkel készültek az olvasóknak, mely az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról érhető el.

 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és valamennyi fiókkönyvtárában ezekben a napokban a veszélyhelyzet idején nincsenek rendezvények és szünetelnek bizonyos szolgáltatások. A kölcsönzés sem a megszokott rendben zajlik, hiszen az olvasók előzetes igényei alapján az intézmények bejárata előtti ablaknál vehetik át és hozhatják vissza a könyveket. Mindezt hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között tehetik meg.

A könyvtárosok azonban arra is gondoltak, hogy az ilyenkor szokásos foglalkozások, programok mégis megvalósuljanak, ám ezúttal nem a bibliotékában, hanem a virtuális térben. A világhálón december 1. és 24. között az adventi kalendárium egy-egy szellemi meglepetést rejt. Mesék, különböző irodalmi művek hangzanak el, zenék csendülnek fel, de nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások sem, melynek során az ünnepi készülődéshez járulnak hozzá a kollégák. A könyvtárosok mellett az intézmény partnerei, valamint gyerekek is szerepelnek, megteremtve ezzel a karácsonyi készülődés meghittségét.

Természetesen a könyvtár más érdekességekkel is szolgál. Instagram-oldalán (megyeikonyvtarmiskolc) naponta adventi idézeteket találnak, valamint a könyvtár Facebook-oldalán sajtóhíreket olvashatnak megyei lapok régebbi számaiból.

Az említett adventi kalendárium ITT érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …