2021. 09. 27. hétfő

Adalbert
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Ünnepi készülődés a könyvtárosokkal

Az adventi időszakban decemberben 24 napon át kis videókkal járul hozzá a karácsonyi felkészülés meghittségéhez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézményben jelenleg nincsenek rendezvények, foglalkozások, de a munkatársak adventi naptárral, és más érdekességekkel készültek az olvasóknak, mely az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról érhető el.

 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és valamennyi fiókkönyvtárában ezekben a napokban a veszélyhelyzet idején nincsenek rendezvények és szünetelnek bizonyos szolgáltatások. A kölcsönzés sem a megszokott rendben zajlik, hiszen az olvasók előzetes igényei alapján az intézmények bejárata előtti ablaknál vehetik át és hozhatják vissza a könyveket. Mindezt hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között tehetik meg.

A könyvtárosok azonban arra is gondoltak, hogy az ilyenkor szokásos foglalkozások, programok mégis megvalósuljanak, ám ezúttal nem a bibliotékában, hanem a virtuális térben. A világhálón december 1. és 24. között az adventi kalendárium egy-egy szellemi meglepetést rejt. Mesék, különböző irodalmi művek hangzanak el, zenék csendülnek fel, de nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások sem, melynek során az ünnepi készülődéshez járulnak hozzá a kollégák. A könyvtárosok mellett az intézmény partnerei, valamint gyerekek is szerepelnek, megteremtve ezzel a karácsonyi készülődés meghittségét.

Természetesen a könyvtár más érdekességekkel is szolgál. Instagram-oldalán (megyeikonyvtarmiskolc) naponta adventi idézeteket találnak, valamint a könyvtár Facebook-oldalán sajtóhíreket olvashatnak megyei lapok régebbi számaiból.

Az említett adventi kalendárium ITT érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum