2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Keretbe foglalás: Figyelem és türelem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél

Keretbe foglalás: Figyelem és türelem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél

Volt olyan nap Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amikor 24 órán belül öt gyalogost ütöttek el a zebrán. A rendőrök a közlekedők fokozott figyelmét és óvatosságát kérik a megváltozott út, látási és időjárási viszonyok miatt is.

Az elmúlt időszak gyalogos balesetek összegzésnél elmondható, hogy a sofőrök nem az út, a látási és az időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedtek, a gyalogosok pedig nem viseltek a láthatóságuk elősegítése érdekében semmiféle kiegészítőt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya összefogva a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival Miskolcon két gyalogosátkelőhely figyelemfelhívó átfestését kezdeményezte és hajtotta végre. A gyalogosátkelőhelyek piros keretbe helyezése felhívja az autósok figyelmét a zebrára és a gyalogosokra egyaránt.
így készült

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, továbbá a rendőrség intelmeinek betartásával mindenki hazaérhet:

a gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
a gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
a gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat. A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
a járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét. Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…