2023. 03. 23. csütörtök

Emőke
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF

Javuló számok Miskolcon – még fontosabb, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket

Nemcsak a szennyvízben kimutatott koronavírus-örökítőanyag mennyisége csökkent, hanem a vírus terjedése is lassulni látszik Miskolcon, úgy tűnik a hetekkel ezelőtt bevezetett szigorúbb védelmi intézkedések kezdik meghozni a várt eredményt – hangzott el a miskolci operatív törzs szokásos heti, szerdai ülésén.

 

A szakemberek szerint éppen ezért fontos, hogy továbbra is betartsuk a járványügyi  intézkedéseket: viseljünk közterületen is maszkot, tartsunk másfél-kétméteres távolságot másoktól, gyakran mossuk, fertőtlenítsük a kezeinket, és ha nem feltétlenül szükséges, ne menjünk közösségbe.

 

A kormányzati intézkedéseknek megfelelően Miskolcon is folyamatosan zajlik a pedagógusok, óvodapedagógusok és az idősellátásban dolgozók tesztelése, ebben az önkormányzati flottából felajánlott 12 autóval segíti a BAZ Megyei Kormányhivatal munkatársait Miskolc MJV Önkormányzata, 5 autót pedig a Miskolci Polgárőr Egyesület ajánlott fel a tesztelés felgyorsítására.

 

Mindezek mellett a működésüket szüneteltetni kényszerülő önkormányzati, kulturális és közművelődési intézmények dolgozói is tucatnyian jelentkeztek, hogy segítséget nyújtsanak a koronavírus elleni miskolci védekezési erőfeszítésekhez.

 

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek