2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újra Vár-szerenád a Lovagteremben

Az évad utolsó Vár-szerenád koncertjét tartja a Miskolci Szimfonikus Zenekar május 16-án a Diósgyőri vár Lovagtermében este 7 órától. A különleges akusztikai tulajdonságokkal és egyedi történelmi atmoszférával rendelkező helyszínen ezúttal Vivaldi legismertebb alkotása, A négy évszak csendül föl.
Antonio Vivaldi népszerű hegedűverseny-ciklusa négy önálló versenyműből áll, ezek a A tavasz, A nyár, Az ősz és A tél, melyekben kiemelkedő szerepet kap a hegedű, mint szólóhangszer. A Miskolci Szimfonikus Zenekar szombati hangversenyén a szólista szerepkörében Kaulics-Nagy Zsófia, a zenekar egyik koncertmestere mutatkozik be, aki mind előadóművészként, mind pedig oktatóként kiemelkedő szerepet tölt be Miskolc kulturális életében. A zenekart a koncerten Gál Tamás, Liszt-díjas, érdemes művész az együttes művészeti vezetője vezényli.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára vár-szerenád sorozatát, melynek helyszínéül a felújított Diósgyőri vár lovagterme szolgál. A koncerttípus sikerére való tekintettel az együttes a következő évadban is tervezi a sorozat folytatását.

 

A május 16-i koncertre minden jegy elkelt.

 

A koncert részletei:

VÁR-SZERENÁD

 

2015.  május  16.   19:00

Diósgyőri vár – Lovagterem

 

Műsor:

Vivaldi: A négy évszak

 

Közreműködők:

Miskolci Szimfonikus Zenekar
Hegedű: Kaulics-Nagy Zsófia

 

Vezényel: Gál Tamás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek