2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt levél: Tényleg támogatja a kormányzat az offshore nagykoalíciót?

Tisztelt Belügyminiszter Úr!
A Belügyminisztérium előterjesztése alapján 2013-ban elfogadott, a Normafa Park történelmi sportterületről szóló törvény preambulumában azt olvashatjuk, hogy a jogszabály megalkotására a polgárok fizikai és szellemi épülése, a turizmus élénkítése, az egyes építészeti, természeti és hitéleti értékek megóvása, a sport- és kulturális szolgáltatások színvonalának emelése érdekében volt szükség. Ezen idilli képet némiképp árnyalják az említett törvény azon szakaszai, amelyek hosszan sorolják, mely törvényeknek nem kell majd megfelelni a Normafa-beruházás kapcsán, mennyivel fog nőni a beépítettség, és milyen extra kedvezményeket kapnak majd az ingatlanfejlesztők.

Mindezek alapján aztán nemrégiben elkészült a projektlistát tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány. És mit tesz Isten, kiderül ebből a dokumentumból, kik lesznek a törvény által helyzetbe hozott beruházók. Rögtön a legelső, akinek az érdekében összefogott Leisztingerné született Tüttő Kata, az MSZP üdvöskéje, továbbá a Bajnai-párt egyik képviselője, valamint maga Pokorni Zoltán polgármester is: egy lichtensteini adóparadicsomba bejegyzett cég. Az offshore nagykoalíció közpénzzel kívánja kistafírozni azt a céget, amely a jelenlegi Olympia hotel ingatlanát birtokolja. Ugyanakkor leromlott állapotú, de jelentős értéket képviselő műemlékek (Zerkovitz major, Istenszeme fogadó, Disznófő forrás és étterem) helyreállítására egyetlen fillért sem kívánnak fordítani az előbbiekben felsorolt lelkes offshore lovagok.

Tisztelt Miniszter Úr! Tényleg ez volt a célja a kormány törvényalkotói munkájának, ezért kellett megalkotni a Normafa-törvényt? Tényleg támogatja a kormányzat az offshore nagykoalíciót?

Várom érdemi válaszát!

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek