2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Új szállítójárművel gazdagodott a kazincbarcikai támogató szolgálat
Autó1

Új szállítójárművel gazdagodott a kazincbarcikai támogató szolgálat

Autó1Egy új és minden elvárásnak megfelelő szállítójárművet vásárolt a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete, mely elengedhetetlen fejlesztés volt a térségben fogyatékkal élők számára.

Maga az egyesület 1995 óta dolgozik a Kazincbarcikai és az Edelényi Járás településein élő mozgáskorlátozottak érdekképviseletén; támogatja és segíti mindennapjaikat, az orvosi ellátástól az ügyintézésen át a gazdasági és munkaerő piaci tanácsadásig.

A Kazincbarcikai Kistérségi Esély Támogató Szolgálatukat is hasonló célok érdekében működtetik, ám ennek keretében már nemcsak több mint kétezer tagjuk, hanem más emberek is kérhetnek és kapnak is segítséget.

– A 2005-ben alapított támogató szolgálat elsődleges feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyatékossággal élő személyek számára – mondta a sikeres pályázat kapcsán Tomkóné Kiss Mária, az egyesület elnöke.

– Legyen az bármilyen fogyatékosság; látás, hallás, értelmi vagy mozgásszervi, de halmozott fogyatékossággal élő vagy autista embereknek is segítünk. Célunk, hogy szolgáltatásainkon keresztül maximálisan támogassuk és segítsük az egyének „önrendelkező életének” megőrzését, megvalósítását a saját otthonukon belül. Személyi segítségnyújtás keretében különlegesen képzett dolgozóink, az egyént mind lakásában, mind pedig azon kívül segítik, akár a napi rutinban, akár más feladatok ellátásában. Szállító szolgáltatásunkat átalakított gépkocsival biztosítjuk, így akár a kerekesszékkel történő utaztatást is meg tudjuk oldani az egyén igényének megfelelő helyre. Ezek leggyakrabban köz-és egészségügyi, valamint oktatási- és kulturális intézmények. Eddig négyszázötven ügyfél számára biztosítottuk a szinte pótolhatatlan szolgáltatásokat, s a jövőben szeretnénk a tevékenységben résztvevők számát és a kapacitást is növelni, mert nagy igény lenne rá sorstársaink részéről- tette hozzá az elnök asszony.

Aki ismeri őt jól tudja, hogy nemcsak tapasztalja és átérzi a mozgáskorlátozottak problémáit, hanem óriási tudással, hittel és akarattal folyamatosan tesz is sorstársaiért. Jogszabályokat búj, szakmai programokon vesz részt, vagy éppen ő maga szervez ilyeneket; naprakész mindenből, ami fontos lehet, s töretlenül és szüntelenül pályázik.

Így történt ez idén évelején is, amikor a Magyar Nemzeti Bank felé nyújtott be támogatási kérelmet egy 9 személyes szállító jármű megvásárlására.

Szolgálatunk eddig egy különleges, hét személyes szállító járművel rendelkezett, mely több mint tíz éves, és háromszázezer kilométert futott. Ez az évek folyamán óriási segítség volt a súlyosan mozgássérült személyek szállításában. Ám az elmúlt időszakban egyre gyakrabban kellett szervizbe vinni, ugyanakkor a folyamatos és megbízható szállításra egyre nagyobb igény lenne a felnőtt és az iskoláskorú gyermekek esetében is. Vidékről a városi iskolákba, fogyatékos napközibe, kórházba nőtt különösen a szállítási igény. A gépkocsi műszaki állapota ennek gátat szabott. Ezért nyújtottam be a pályázatot egy új mikrobuszra, hiszen egyesületünk ezt támogatás nélkül nem tudta volna megvásárolni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Magyar Nemzeti Bank támogatásra érdemesnek ítélte meg kérésünket és hatmillió forinttal segítette álmaink megvalósítását, míg a másfél millió forintos önrészt Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosította. Így már a teljes vételár egyesületünk rendelkezésére állt és – hála támogatóinknak – megvásárolhattuk ezt az új és minden igényt kielégítő szállító járművet, amit azóta már használatba is vettünk – zárta gondolatait Tomkóné Kiss Mária.

Az új gépjármű akadálymentesítését az egyesület saját forrásból finanszírozta, s így napjainkban már kibővült kapacitással és még több ügyfél számára nyújtott szolgáltatással látja el nagyon fontos feladatait a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek