2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Tokaji ünnep az István, a királlyal

Az István, a király című rockopera előadásával nyitották meg szombat este az egykori tokaji kőbánya helyén létrehozott Fesztiválkatlant. A díszelőadáson részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is.

Nem csak megyénk, hanem az Északkelet- Magyarországi régió legnagyobb szabadtéri színpada a tokaji Fesztiválkatlan. A borvidék névadó településén megvalósult beruházás eredményeként egy olyan 2500 főt befogadó létesítmény jött létre, amely az egész térség érdekeit szolgálja. A település önkormányzata, mint projektgazda felvállalta a megvalósítás minden terhét és az uniós pályázati forrást kiegészítő jelentős önrészt is.  Tokaj városa a múltban és a jelenben is kiemelt figyelmet fordít a kultúrára, amelyet összekapcsoltak az idegenforgalommal. A mintegy 2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően Tokaj városa rákerül a honi, s remélhetően a határon túli magyarok kulturális idegenforgalmi térképére.

„Semmi kétség, egy megvalósult álom tanúi lehetünk most itt, a tokaji borvidék névadó városában”- méltatta a Fesztiválkatlan jelentőségét az ünnepélyes megnyitón Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott. Májer János, Tokaj polgármestere a város történetébe helyezve méltatta a projektet, majd az alkalmat megragadva megköszönte a közreműködők munkáját.

Az ünnepi beszédeket követően a kormánymegbízott és a polgármester átvágta a nemzeti színű szalagot. Kezdődhetett az első előadás.

A Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködésben állították színpadra a Fesztiválkatlan avatására az István, a királyt, amely egyben a 23. Zemplén Fesztivál nyitórendezvénye is volt. A darab nagyszerűen megállta a helyét a görög amfiteátrumokat idéző különleges környezetben.

tokaj-katlan-02 tokaj-katlan-05 tokaj-katlan-06tokaj-katlan-12

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …