2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Mibe kerül a Fradi-stadion avatása?

Tarlós István megköszönte Orbán Viktornak a Ferencváros új stadionját, ezért a Demokratikus Koalíció arra kíváncsi, hány forintot tett bele a saját milliárdjaiból a miniszterelnök az új sportlétesítmény felépítésébe? A DK emlékeztet arra, hogy Orbán életében másodszor teszi be a lábát Fradi-meccsre. Először akkor tette – 2006-ban -, amikor NB II-es lett a csapat, majd pár nap múlva a „kemény mag” részvételével megindult a tévészékház ostroma, a magyar demokrácia fizikai szétverése.
Azt is szeretnénk megtudni, mennyibe került a stadion felavatása? Számíthatunk-e arra, hogy a Gripenek – amelyeknek egyetlen felszállása tízmilliókba kerül – más jeles alkalmakkor is – például a kormányfő születésnapja – leírnak-e majd néhány tiszteletkört?

A DK álláspontja szerint az jó hír, ha Budapesten van egy tisztességesen kinéző, modern, emberi szórakozásra, akár koncertek méltó lebonyolítására is alkalmas stadion, de a további építkezések teljesen feleslegesek. Százmilliárdokat szór el a rezsim arra, hogy hetenként tizenötezer ember megnézhesse a nyolc bajnoki mérkőzést. Ez pazarlás, miközben az országban négymillió szegény él, miközben milliárdokat vonnak az a felsőoktatástól, a kórházakban pedig tiszta lepedőre, gyakran gyógyszerre sincs pénz.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy számoljon el a Fradi-pálya, és annak avatási költségeivel és állítsa le a további, értelmetlen stadionépítéseket.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek