2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Kábítószer a postai küldeményben

Újabb kábítószer gyanús küldeményeket talált a postacsomagok között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ezúttal levélborítékban adtak fel tablettákat és fűszármazékokat ismeretlenek. Áprilisban három szintetikus anyagokat tartalmazó csomagot foglalt le a NAV Észak-Magyarországon. A szakértők mindháromról megállapították, hogy kábítószer. A most visszatartott csomagok egyikének szakértői vizsgálata már elkészült. Erről is bebizonyosodott, hogy szintetikus kannabionid, vagyis kábítószernek minősülő anyag. Az ügyben pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendőrségen.

A Magyar Posta miskolci telephelyén végeztek csomagellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, amikor két könnyű súlyú, ám ehhez képest magas értékmegjelöléssel ellátott levélborítéknál bejelzett Iti, a NAV cigarettakereső kutyája. A borítékokat röntgenkészülékkel is átvizsgálták. Azt látni lehetett, hogy az egyik valamiféle vágatot, a másik pedig tablettákat tartalmaz. Mivel a csomagokat csak a feladó jelenlétében jogosultak felbontani a pénzügyőrök, ezért megpróbálták értesíteni a borítékon feltüntetett személyt. Kiderült, a feladó és a címzett is fiktív volt, így hatósági tanúk jelenlétében felbontották azokat. Az egyikben egy átlátszó műanyag tasakban 15 gramm apróra vágott, halványzöld növényi származék volt, a másikban pedig dollárjeles tabletták. Mindkettőt elküldte a NAV a szakértői intézetbe további vizsgálatra. Az egyik esetében kiderült, hogy az előtalált ismeretlen vágott növényszármazék: egy új pszichotróp anyag, amellyel először 4 hónappal ezelőtt találkoztak Lettországban. A tabletták beazonosítása még folyik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a rendőrségen.

Varga Zoltán
sajtóreferens

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek