2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Tardon is volt Falunap

Az idén augusztus 13-án szervezték a már hagyományos falunapot.

Szerencsére az idő kedvezett a programoknak. Már reggel fél kilenckor megtelt az iskola udvar a kispályás labdarúgó torna résztvevőivel. Közben a Sándor-völgyi pincék ajtói is kinyíltak  a finom bort kóstolni vágyók részére. Természetesen nem hiányozhatott a nótaszó sem.

Az orvosi rendelő előtt Juhász Jánosné Borika védőnő és Brunner Éva képviselő asszony közreműködésével közel százan mérették meg a vérnyomásukat és a vércukorszintjüket. Ebéd előtt 11 órakor a Galagonya Bábszínház társulata egy érdekes bábjátékot adott elő a kicsik és nagyok örömére, illetve egész nap az általuk működtetett ugrálóvárat is használhatták a legfiatalabbak, melynek költségeit  az önkormányzat finanszírozta.

Délidőben az önkormányzat minden jelen lévő vendéget meghívott egy finom babgulyásra és egy italra, a kellemes muzsikaszót hozzá, pedig Vitéz Bacsi József zenész biztosította. A délutáni programok a bükkzsérci MÉRFÖLDKŐ rock csapat élő koncertjével kezdődtek, utána pedig a traktorhúzó verseny segítségével megtaláltuk a legerősebb embert. Három órakor Gál János polgármester úr köszöntő szavai következtek és a falu új plébánosa Dr. Linczenbold Levente megáldotta az új kenyeret majd az ünnepi köszöntő megkoronázása képpen, Tállai András államtitkár úr méltatta augusztus 20-a jelentőségét illetve a tardi emberek vendégszeretetét. A Hagyományőrző klub tagjai pedig két szép dalt énekeltek el az ünnep tiszteletére és aztán a megszentelt új kenyérből mindenkit megkínáltak, aki részt vett a rendezvényen. Ezután a néptáncé volt a főszerep, a Cseppecske ovis néptánccsoport  műsorával, majd a Nyugdíjas klub adott elő egy szép népdalcsokrot. ANITA és MC BEE BEE énekelt és buzdította a bátor, énekelni vágyó jelölteket karaoke segítségével. Közben a focipályán az öregfiúk mérkőztek meg egymással.

Öt órától a rock zenéé volt a főszerep a színpadon, a mezőkövesdi ADRENALIN együttes műsorát láthatta, hallhatta a közönség. Este hat órakor pedig két zenész-gitáros óriás TÁTRAI TIBOR és SZŰCS ANTAL GÁBOR adott egy forró, latin hangulatú koncertet. A koncert után ismét az éneklésé volt a főszerep, ahol kisebbek és nagyobbak is énekeltek a közönség szórakoztatására. Kilenc órakor az est fénypontjaként egy gyönyörű tűzijátékot láthatott mindenki, aki kilátogatott a rendezvényre. A miskolci FLAMINGÓ zenekar pedig hajnalig húzta a talpalávalót a mulatni vágyók számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…