2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Tanévnyitó a Szépkorúak Akadémiáján

Folytatódik a Szépkorúak Akadémiája az új tanévben a Miskolci Egyetemen – pénteken kezdődik a harmadik évfolyam előadássorozata. Az országban elsőként indult kezdeményezés továbbra is nagy sikernek örvend, mintegy 100 hallgató vesz majd részt a Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány május közepéig tartó előadássorozatán. Az új tanév megnyitóját szeptember 16-án, pénteken délután 13.15-től tartják a Miskolci Egyetem A/6-os épületének (jogászépület) földszintjén.
A megnyitót követő nyitó előadáson Prof. Dr. Patkó Gyula rektor beszél az európai és a magyar egyetemi oktatástörténetről, illetve a jelenről, a Miskolci egyetem előtt napjainkban álló feladatokról. Prof. Dr. Dobróka Mihály tudományos rektorhelyettes pedig az Univerzumról szól majd a hallgatók előtt. A tanév további előadásain az egyetemen művelt tudományterületek mindegyikét érintő érdekességekről hallhatnak tudományos-népszerűsítő előadásokat a résztvevők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …