2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Szellemek költöznek a Miskolci Nemzeti Színházba

Az Európai Színházak Éjszakája alkalmából november 15-én, szombaton 22 órától rendezzük meg a tavalyi elemlámpa party nagy sikerén felbuzdulva a „Szellemlámpa party”-t a Miskolci Nemzeti Színházban.

Hűséges nézőinket újra meghívjuk egy meglepetésekkel teli éjszakai kulissza-barangolásra színházunk falai közé. Shakespeare évadunkhoz kapcsolódva, Hamlet atyjának szellemét megidézve hívjuk közönségünket, hogy társulatunk tagjaival együtt, eddig soha nem látott megvilágításban fedezzék fel a dán királyfi történetének izgalmas jeleneteit.
A csoportok bejárják a közönség elől rejtett helyszíneket, a műhelyeket, a raktárakat, a színpadokat, és a sötét folyosókat, ahol idén is kisebb jeleneteket láthatnak művészeink előadásában, ezúttal Shakespeare műremekéből. Az elemlámpák kereszttüzében hangzanak majd el a „Lenni vagy nem lenni”, vagy a „Légy hű magadhoz!” sorok, a sötétben figyelemmel kísérhetjük Ophelia és Gertrud találkozását, lejátszódik Gonzago megölése, láthatjuk a sírásók beszélgetését, és persze Hamlet atyjának jelenését is.

A csoportvezetők idén is népszerű előadásaink, jelmezeiben kalauzolják az érdeklődőket Eperjesi Erika, Jancsó Dóra, Kerekes Valéria, Kincses Károly, Kokics Péter, Molnár Anna, Molnár Sándor Tamás, Ódor Kristóf, Osváth Tibor, Regős Zsolt, Seres Ildikó, Szabó Irén és Szirbik Bernadett.

Az este zárásaként éjfélkor a Nagyszínház nézőterén találkozik minden „kalandor”, hogy egyesítsék lámpafényeiket és közös énekléssel köszöntsék a 450 éve született Shakespeare szellemét.
A dal Cseh Tamás és Bereményi Géza: Dal a ravaszdi Shakespeare William című szerzeménye lesz. Szövegét a regisztrált látogatók számára elküldjük, valamint Jancsó Dóra és Ódor Kristóf előadásában a színház honlapján és Facebook oldalán is elérhetővé tesszük.

A programon a Baráti kör tagjai vehetnek részt, így ha szeretné velünk felfedezni a színházat más megvilágításban, előtte regisztráljon Baráti körünkbe, és ezzel együtt szellemes éjszakánkra, november 13-án éjfélig. A juhasz@mnsz.eu e-mail címre küldje el nevét, címét, születési dátumát, és telefonszámát.

Jókedvén kívül az elemlámpáját se felejtse otthon!

Háttéranyag
Az Európai Színházak Éjszakájáról – European TheatreNight (ETN)
Eleonora Rossi francia rendezőnő kezdeményezésére 2009-ben, Zágrábban volt először Európai Színházak Éjszakája. Minden évben november harmadik szombatján rendezik meg. Ezen a napon megnyílnak a kulisszák és a színházi alkotók: színészek, rendezők és a háttérdolgozók másképp, személyesebb formában jelennek meg a közönség előtt.
Az ASSITEJ Magyar Központ idén csatlakozott a horvát kezdeményezésű Európai Színházak Éjszakája nemzetközi akcióhoz. A hazánkban tavaszonként megrendezésre kerülő Színházak Éjszakája program párjaként hasonló szellemben, ám egyben az országhatárokat is átlépve kívánja hirdetni az európai színházi kultúrát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek