2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Megdőlt a vétlen sofőr teóriája

A lefolytatott szemle adatai alapján gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a helyszínen jelenlévő egyik jármű vezetőjét a Kesznyéten és Tiszalúc között, 2014. november 4-én 17 óra 30 perckor történt halálos kimenetelű gyalogosgázolás ügyében.

Az eljárás kiinduló, elsődleges adatai szerint, a tanúk elmondása alapján 2014. november 4-én 17 óra 30 perc körüli időben a 3613. számú úton Kesznyéten és Tiszalúc között egy akkor még ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú gépjármű vezetője elütött egy gyalogosan közlekedő, két kerékpárt toló férfit, majd a helyszínről elhajtott. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – szakértők bevonásával – büntetőeljárást rendelt el, melynek keretében helyszíni és halottszemlét folytatott le, továbbá felhívást tett közzé, melyben kérte a balesettel kapcsolatban érdemleges információval rendelkező személyek jelentkezését.

A szemlék végrehajtásával párhuzamosan a rendőrök adatgyűjtés keretében elszámoltatták annak a két gépjárműnek a vezetőjét, akik a bejelentés időpontjában a baleset helyszínén tartózkodtak.

Az eset helyszíni rekontsruálása során a szakértő bevonásával lefolytatott szemle megállapította, hogy a kérdéses időpontban és helyen közvetlenül egymás után haladva egy személygépjármű, majd egy munkásokat szállító kistehergépkocsi közlekedett. Az elöl haladó jármű vezetője az út mentén két kerékpárt pillantott meg, majd egy földön fekvő személyt vett észre, akit egy hirtelen kormánymozdulattal sikerült kikerülnie. A közvetlenül mögötte érkező kistehergépkocsi vezetője a lakott területen kívüli, közvilágítás nélküli útszakaszon azonban nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és áthajtott az úton fekvő helyzetben lévő személy felsőtestén.

A balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen védekezésként a rendőröknek olyan tartalmú nyilatkozatot tett, hogy ő valóban áthajtott az akkor már földön fekvő férfi lábán, de az áldozat ekkor már halott volt. A sofőr által elmondottakat a szemle eredménye azonban később megcáfolta, mivel az áldozat lábán nem voltak sérülések, a jármű alvázáról rögzített nyomok pedig a 45 éves tiszalúci elhalt férfi felsőtestéről származtak.

A fentiek alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban – gyanúsítottként hallgatta ki K. György 70 éves golopi lakost, a tehergépkocsi vezetőjét, aki kihallgatása során már részben elismerte felelősségét.

Az ügyben 2014. november 4-én közzétett rendőrségi felhívást – melyben szemtanúk jelentkezését várja – a hatóság ezúton visszavonja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életveszélyes szúrás
A rendőrök előállították azt a fiatal férfit, aki előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy férfit Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Meg…
Menekülő csempész
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai csaknem 6 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le egy közúti ellenőrzésen, amit próbált,…

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…