2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Önkormányzati képviselők a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában

Önkormányzati képviselők a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában

Az önkormányzati képviselő, illetve a nemzetiségi önkormányzati képviselő a megválasztásától számított harminc napon belül köteles felvételét kérni a  köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA).

A felvétel illetékmentes, és kizárólag elektronikusan nyújtható be a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető KOMA elnevezésű nyomtatványon, az ügyfélkapun.

Ha a képviselőnek nincs ügyfélkapuja, azt megnyithatja bármelyik kormányablakban, illetve a NAV erre kijelölt ügyfélszolgálatain. Az állampolgár személyesen, a személyazonosításra alkalmas okmánnyal (személyazonosító igazolvány, vagy útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély) és egy érvényes e-mail cím megadásával regisztrálhat, első esetben ingyenesen.

A NAV a kérelem benyújtásának hónapját követő hónap 10-én veszi fel az adózót az interneten is közzétett KOMA adatbázisba, ha megfelel a feltételeknek.

Amennyiben a NAV ezután azt állapítja meg, hogy az önkormányzati képviselő a feltételeknek nem felel meg, akkor törli az adatbázisból, melyről az adózót elektronikusan és írásban is értesíti. A hivatal a törlésről írásban értesíti továbbá a képviselő-testületet és a kormányhivatalt, illetve a közgyűlést, a fővárosi és megyei kormányhivatalt is, – tájékoztatta hírportálunkat dr.Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV sajtóreferense.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek