2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Szegények farsangja Miskolcon

A Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend,Észak-Magyarországi Szent János Kommendája  „Szegények farsangja” címmel rendezvényt tartott az MVK Hajléktalanokat Gondozó Központjában.

Néhány gondtalannak érzett órát, boldog pillanatot, élményt, jó szót és 250 adag meleg ételt kaptak idén a nincstelenek a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjában rendezett „Szegények farsangján”.

Királylány, orvos, Tibi csoki. Csak néhány a sok-sok színes jelmez és álarc közül, ami mögé bújva – ha néhány órára is – de maguk mögött hagyták a nincstelen emberek a szürke hétköznapokat.  A „Szegények farsangját” húshagyókedden rendezte meg a Magyar Vöröskereszt. A nappali melegedőben – ahol a hétköznapokban 100 ember keres nyugalmat és meleget – farsang utolsó napján beköltözött a jókedv. A nincstelenek tévénézés és beszélgetés helyett táncoltak és együtt énekeltek Jancsó Dóra színművésznővel, aki a rendezvényt támogató Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend meghívására érkezett az intézménybe. A szervezet Észak-magyarországi Szent János Kommendájával évek óta jó kapcsolatot ápol a Magyar Vöröskereszt Miskolcon. Ők vállalták, hogy a műsoron túl 250 adag meleg étellel – rizses hússal, uborkával és teával – látják vendégül a megyeszékhelyen élő szegényeket. Hamarosan adomány is érkezik a Lovagrendtől a Hajléktalanokat Gondozó Központba, amely éjszakánként 300 fedél nélkül élőnek nyújt menedéket, és hétköznaponként 200 adag meleg egytálételt nyújt, amelyet népkonyháján készít el frissen a Magyar Vöröskereszt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek