2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szakmai nap a barcikai könyvtárban

Kazincbarcika – Szakmai napot szervez a kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár

Az esemény apropója az, hogy a több évtizede működő közművelődési egység tavaly októberétől már új helyen, a Mezey István Művészeti Központban kapott végső elhelyezést.
A téma kapcsán Molekné Kőrösi Beatrix, a könyvtár vezetője elmondta: a várossal egyidős népszerű intézmény életében a költözés óriási minőségbeli előrelépés volt; modern, korszerű és a kor igényeinek megfelelő módon végezhetik a könyvtári szolgáltatásokat, szervezhetik rendezvényeiket. Ugyanakkor az is fontos, hogy a korábbi években felmerülő hiányosságok kiküszöbölése megtörtént az új épületben való elhelyezéssel: a gyermek- és felnőtt részleg egy helyen való működtetése lehetővé teszi a családok egyidőben történő könyvtárlátogatását. Emellett a földszinti elhelyezés az idős és mozgásukban korlátozott emberek részére is megfelelő megközelítést biztosít. A környező lakóövezet több száz új használót jelentett a könyvtárnak, a megszépült külső környezet pedig a szabadidő hasznos eltöltését is biztosítja.
A szakmai nap május 19-én délelőtt lesz; a rendezvényt Szitka Péter polgármester nyitja meg, majd dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója tart előadást. A napot könyvtárbemutató és kötetlen program zárja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek